Datum: 02-10-2023 - 07:48
16
feb
'19

Horecaondernemers willen 'Carnaval in Kokkerhout' gezamenlijk gaan promoten.

Op 2 maart a.s. staat Noordwijkerhout (tijdens de carnaval Kokkerhout geheten), weer in het teken van de kinderoptocht en de grote optocht. Al vanaf januari organiseren horecaondernemers en de diverse carnavalsverenigingen weer leuke, gezellige en te gekke carnavalsfeesten op de verschillende locaties in het grootste carnavalsdorp boven de rivieren. In een interview...

met het NOV (Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging) vertellen de horecaondernemers Erik Heemskerk van ToMe@t en Café Het Feest van Harry, Pieter van der Geest van ‘Speciaalbier’ Café van der Geest en Dennis en Rob van der Ploeg van Feestcafé Madero over hun samenwerking met de diverse carnavalsverenigingen (Kaninefaaten, Keiebijters, Tulpkabouters en Duinknijnen) en de ideeën die zij hebben om het carnavalsfeest als 'totaal evenement' nog beter onder de aandacht te brengen, zowel binnen als buiten 'Kokkerhout'.

NOV: Jullie idee is om het carnavalsfeest in Kokkerhout als totaalplaatje in de markt te zetten. Hoe is dat zo gekomen?

Erik:
 
Jarenlang hebben we naast elkaar gewerkt en los van elkaar onze zaken gerund. Totdat we enige tijd geleden hebben geconstateerd dat deze manier van werken niet altijd werkt. Vervolgens hebben we contact met elkaar gezocht en zijn we om de tafel gaan zitten. Door met elkaar te brainstormen kwamen we op het idee om gezamenlijk het carnavalsfeest als “totaal evenement” in Noordwijkerhout maar ook daarbuiten neer te willen zetten. 

Pieter:
Alle verenigingen, clubs en locaties waar carnaval wordt gevierd maken op dit moment reclame voor hun eigen feest, terwijl wij denken dat de promotie van het totale feest wordt vergeten. Voor de bezoekers van de verschillende feesten is er daarbij geen centrale plek waar ze alle informatie over carnaval kunnen vinden. Onze eerste samenwerking startte met de Oranjestraat tijdens de WK finale in 2010. De laatste jaren zetten wij in de kermisweek (op donderdag) gezamenlijk een tent neer en bouwen wij een mooi feest!

Dennis:
Ik vind het prachtig om gezamenlijk een feest te organiseren. In Noordwijkerhout wordt al 60 jaar carnaval gevierd.

Rob:
Wij denken met onze ideeën een groter bereik buiten Noordwijkerhout te kunnen realiseren waardoor we de carnaval kunnen laten groeien.

Pieter:
Onze eerste gezamenlijke actie was het leggen van contact met de carnavalsverenigingen. Tijdens de gesprekken die we hebben gevoerd, kwam naar voren dat de verschillende carnavalsverenigingen zelf hun eigen partijen en feesten organiseren en ook zelf hiervoor reclame maken. Wij denken dat we door het gezamenlijk oppakken van de promotie met zijn allen meer klanten kunnen trekken.

Wij zijn erg blij dat er een afspraak staat en zullen na de carnaval van 2019 de diverse ideeën met alle betrokken partijen verder uit te werken. In samenspraak gaat het vast lukken. Wij zijn trots dat wij de start van onze samenwerking kunnen toelichten tijdens het interview met de NOV en wij het logo kunnen onthullen dat Rob heeft ontworpen en waarin de kenmerken zijn verwerkt van de verschillende carnavalsverenigingen. (zie foto)

Erik:
Tijdens de carnaval zullen wij tijdens een officieel moment nogmaals het logo onthullen. Daarnaast zijn er vier zeilen ontworpen waar het logo in verwerkt zit. Deze zullen worden geplaatst in de reeds aanwezige frames aan de rand van Noordwijkerhout/De Zilk.

De komende tijd gaan wij hard aan het werk om er een prachtig feest van te maken en zullen we iedereen op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen. Tevens is er afgesproken dat alle evenementen die op de diverse locaties in Noordwijkerhout plaatsvinden, dit jaar aandacht krijgen op Blik Op Noordwijkerhout (zie banner bovenaan de nieuwspagina).

Via social media zullen wij het logo naar alle artiesten en dj’s sturen met de vraag om reclame te maken voor ons groots carnavalsfeest.

NOV: Hebben jullie nog een gezamenlijke carnavalsactie in gedachten hebben voor jullie gasten?

Pieter:
We hebben ontzettend veel ideeën, maar een aantal staan nog in de kinderschoenen. Wat wij onze feestvierders tijdens de carnaval aanbieden en waar wij in investeren, dat is in muziek, dj’s en zangers op een goede en gezellige locatie. Wij hopen op een goede opkomst tijdens de carnaval en wij zullen er alles aan doen om er ook dit jaar voor iedereen weer een gezellig feest van te maken.

Foto Blik Op Noordwijkerhout. (Klik hier voor het hele interview als ondernemers van de maand bij de NOV)