Datum: 29-03-2023 - 13:13
17
jan
'19

Uitwisselingsbezoek leerlingen Hirado Japan met Leeuwenhorst afgesloten met The Final Presentations. (foto's+filmpje)

Twaalf dagen geleden landde er een vliegtuig vanuit Japan op Schiphol met daarin 12 leerlingen en begeleiding uit Hirado. Daarmee werd een nieuwe uitwisseling gestart tussen het Teylingen College Leeuwenhorst en verschillende high-schools uit de stad Hirado in Japan. Deze uitwisseling gebeurd op basis van de stedenband Noordwijkerhout-Hirado. De Nederlandse en Japanse...

leerlingen voeren samen in 11 dagen projecten uit op het gebied van o.a. muziek, sport en cultuur. De 12 Japanse leerlingen verblijven bij Noordwijkerhoutse gastgezinnen. Naast de gezamenlijke lesuren staat er ook culturele uitwisseling op het programma. De Nederlandse en Japanse leerlingen laten elkaar kennis maken met de verschillende culturen, zoals de verschillende feesten en gebruiken in beide landen.

Er was door de Stichting Stedenband Hirado met voorzitter Bart de Haas en het Teylingen College Leeuwenhorst voor het achtste keer een uitdagend programma samengesteld. Het intensief samenwerken en samenleven van de leerlingen bij de diverse uitwisselingen in de afgelopen jaren, heeft een sterke onderlinge band gegeven, zowel in Hirado als in Noordwijkerhout.

Op woensdagochtend 9 maart stond het traditionele bezoek aan Woonzorgcentrum Munnekeweij in Noordwijkerhout op het programma. Voor een verslag met foto's en een filmpje: klik hier. En er werd op dezelfde dag ook een bezoek gebracht aan burgemeester Hermans-Vloedbeld van de nieuwe Gemeente Noordwijk.

Afsluiting van de uitwisseling met: The Final Presentations.
Woensdagavond 16 januari werden alweer 'The Final Presentations' gehouden in het Teylingen College en deze werden bijgewoond door o.a. de gastouders, een vertegenwoordiging van de Japanse ambassade in Den Haag, wethouder Sjaak van den Berg als vertegenwoordiging van B&W van de Gemeente Noordwijk, bestuur van de Nederland Japan Vereniging en oud-burgemeester Gerrit Goedhart en oud-wethouder Martijn Bilars.

Tijdens 'The Final Presentations' kijken de leerlingen uit beide landen terug op hun bezoek in Japan en Nederland en is er tijd voor muziek. Oud-burgemeester Gerrit Goedhart werd door de begeleiding van het Japanse gezelschap in het zonnetje gezet als dank voor zijn inzet in de afgelopen jaren voor de vriendschap- en stedenband met Hirado. Hij kreeg een oorkonde en een Japans presentje van de gemeente Hirado en de Japanse Voetbalbond.

Met de afsluiting via 'The Final Presentations' komt er een einde aan het geslaagde achtste uitwisselingsbezoek, het negende bezoek zal weer een reis van Leeuwenhorst leerlingen gaan worden naar de stad Hirado, waar BON natuurlijk weer verslag van gaat doen. Het Japanse gezelschap vliegt vandaag donderdag 17 januari weer terug naar Hirado.

Foto's BON. Klik hier voor het filmpje van The Final Presentations.