Datum: 27-09-2023 - 22:46
17
jan
'19

De film 'Publieke Werken' in de bioscoop van Munnekeweij.

Zondagmiddag 27 januari kunt u opnieuw genieten van een leuke film in de bioscoopzaal van Munnekeweij. Deze keer wordt de Nederlandse film 'Publieke werken' vertoond. De entree is gratis, maar let op 'vol is vol'. De consumpties zijn voor eigen rekening en kunnen voldaan worden met de consumptiekaart die verkrijgbaar is bij de servicebalie....

Om 14.00 uur vangt de film aan en u dient uiterlijk 13.45 uur aanwezig te zijn bij Woonzorgcentrum Munnekeweij Via Antiqua 25 in Noordwijkerhout. Als u gebruik wilt maken van onze tuktuk dan kunt u dit tijdig reserveren bij de servicebalie. Voor verdere inlichtingen 0252-375544. 

Iedere laatste zondag van de maand in de maand met de R vertonen wij een film. De eerstvolgende film is 'Buena Vista Social Club' op zondag 24 februari 2019.

Publieke werken:
Eind 19e eeuw zijn er plannen om tegenover het centraal station van Amsterdam het Victoria Hotel te bouwen. De plannen zijn zo goed als rond. Er moet alleen nog onderhandeld worden over het huisje van de vioolbouwer Walter Vedder. Het eerste bod is ruim voldoende. Door hebzucht en steun van zijn buurman vraagt de vioolbouwer meer dan de dubbele prijs.

Als beide partijen er niet uitkomen, wordt er toch begonnen met de bouw. Na de sloop van opgekochte gebouwen wordt er om de twee onverkochte panden heen gebouwd. De andere verhaallijn gaat over zijn neef Christiaan Anijs die apotheker is, maar werkt als 'dokter' voor 'veldelingen', straatarme turfstekers in Hoogeveen.

Tekst en foto Munnekeweij.