Datum: 26-09-2023 - 16:50
17
jan
'19

100 kinderen op bezoek bij Noordwijkerhout Van Toen 'NoVaTo'. (foto's)

Deze week zijn 100 kinderen uit groep 6, verdeeld over 3 groepen, op bezoek geweest bij Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo) in de Zeestraat. Het onderwerp was deze keer: Het ontstaan van Noordwijkerhout. Middels een boeiende presentatie leerden de kinderen over kasteel Boeckhorst, over de Witte Kerk en over de Abdij Leeuwenhorst. Vanuit deze drie plekken ontstond het uiteindelijke Noordwijkerhout, zoals we dat nu kennen...

Na afloop bekeken de kinderen de tentoonstelling over de burgemeesters en de vele voorwerpen in de vitrines. Maar vooral de fotoboeken waren erg in trek: het is ook heel leuk je meester op een foto van 30 jaar geleden te zien ….

Tenslotte werd alle kinderen een persoonlijke ringband aangeboden, waarin de informatie van het besproken thema. De ringband blijft op school en wordt in de groepen 7 en 8 aangevuld met de volgende thema’s.

Bij het verlaten van de basisschool heeft elk kind een gedeelte van de geschiedenis van Noordwijkerhout. Het waren zeer geslaagde ochtenden, die zeker volgend jaar met de volgende groepen 6 herhaald kan worden!

Meer informatie over NoVaTo vindt u op de website www.noordwijkerhoutvantoen.nl.

Foto's NoVaTo.