Datum: 02-10-2023 - 15:49
12
jan
'19

Winterfeest 2.0 georganiseerd door carnavalsverenigingen uit Bollenstreek een groot succes. (foto's+filmpje)

Het Winterfeest is al jarenlang een begrip voor mensen met een beperking in de Duin- en Bollenstreek. Dit carnavalsfeest werd maar liefst rond de 45 jaar georganiseerd door de Zevensprong. Zij hadden helaas besloten om het feest door verschillende redenen niet meer te organiseren. De carnavalsverenigingen uit de Bollenstreek vonden dat het carnavalsfeest...

voor deze doelgroep niet verloren mocht gaan en gezamenlijk werd er een commissie 'Winterfeest 2.0' in het leven geroepen om een doorstart te maken. De volgende carnavalsverenigingen uit de Duin- en Bollenstreek zijn betrokken bij de organisatie van dit carnavalsfeest: uit Noordwijkerhout De Kaninefaaten, De Keiebijters, De Vikings en De Tulpkabouters. Uit De Zilk de Duinknijnen, uit Voorhout De Bokken, uit Lisse De Gaapstokken, uit Sassenheim De Saksen, uit Noordwijk de Noortukkers en de carnavalsvereniging uit Hillegom.

Zonder geld en ruimte is men van start gegaan en wat bleek heel veel mensen zijn heel enthousiast om mee te helpen om het feest nieuw leven in te blazen en melden zich er gelijk ook drie sponsors. Maar ook de zaal van Optisport de Schelft kreeg de organisatie met behulp van de Kaninefaaten tot hun beschikking en traden er diverse artiesten op vrijdagavond 11 januari uit de streek belangeloos op.

Het eerste Winterfeest 2.0 georganiseerd door de carnavalsverenigingen is gelijk zeer goed ontvangen gezien het groot aantal aanwezigen uit de doelgroep waar het carnavalsfeest uiteindelijk voor bedoeld is. De Saksen zorgden op deze avond voor het prachtige Winterfeest-prinsenpaar: Prins Dion en Prinses Kim. Op de avond werd de Zevensprong via de heer Frans Snaar met een bos bloemen hartelijk bedankt voor de organisatie van 45 jaar Winterfeest.

De avond in De Schelft werd een heerlijk feessie met optredens van DJ-Petit, de mini-dansmariekes van de Keiebijters en Kaninefaaten, de blaaskapellen de Keietoeters, Koetillers en de Mexicano's. Maar ook het traditionele optreden van De Bollenband kon niet ontbreken en waren er gezellige meezing-optredens van het Trio 1+1+2-1 en Gerrit Heen en Weer. Kortom het eerste Winterfeest 2.0 werd een groot succes en dat smaakt naar meer......

Foto's in de fotogalerij BON en  klik hier voor het filmpje van BON op Facebook.

Binnenkort meer foto's bij:
* Blik Op Noordwijk
Marc vd Molen van de Keiebijters 
JP/Snapshot van de Kaninefaaten