Datum: 29-03-2023 - 12:17
08
jan
'19

Nieuw ontwerpteam voor de bloemencorso.

Stichting Bloemencorso Bollenstreek heeft een nieuw ontwerpteam dat de verantwoording zal dragen voor de praalwagenontwerpen van het komende corso. Floral designers Jack van der Ende en Eric Pannenborg buigen zich verder over deze unieke klus. Het nieuws dat designer Lucinda van der Ploeg wegens persoonlijke omstandigheden het ontwerpstokje per direct heeft overgedragen....

aan het nieuwe ontwerpteam werd rond de jaarwisseling officieel bevestigd door corsovoorzitter Willem Heemskerk. “Dat het corsothema Changing World ook op het Bloemencorso zelf van toepassing zou zijn was zelfs voor het bestuur een verassing. Natuurlijk is het spijtig dat de Noordwijkerhoutse Lucinda al zo snel afscheid van ons moest nemen, maar tegelijkertijd zijn we verheugd het nieuwe ontwerpteam voor te kunnen stellen.

Designers Jack van der Ende en Eric Pannenborg pakken de ontwerplijn verder op. Bijkomend voordeel is dat een ontwerpteam dat bestaat uit meerdere personen ook een stukje continuïteit biedt voor het Bloemencorso van de Bollenstreek.” Jack van der Ende uit Maassluis werkte al eerder mee aan het Varend Corso en Eric Pannenborg (Florale-Extase, Dordrecht) is als floral designer ook internationaal actief. Ook maakten beiden deel uit van het corso multiteam.

Behalve over de praalwagens zal het ontwerpteam zich ook toeleggen op de regie bij het decoreren van de luxe en promotiewagens. De nieuwe corso ontwerpers zeggen uit te kijken naar hun creatieve samenwerking bij het realiseren van een prachtig corso. Eric Pannenborg: “We zijn geen onbekenden van elkaar en weten dat we elkaar enorm kunnen inspireren.

Bovendien is het nieuwe corsothema Changing World een geweldig leuke uitdaging om verschillende ideeën op los te laten. We kunnen bijna niet wachten af te maken waarmee Lucinda begonnen is!” Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vijf dagen van 10 tot en met 14 april.

Alle bollengemeenten, Heemstede en bloemenstad Haarlem zijn hierbij met tal van corso activiteiten betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 13 april wanneer het kleurrijke corso weer van Noordwijk naar Haarlem zal rijden. Vrijdagavond 12 april rijdt het feestelijk verlicht door Noordwijkerhout.

Foto PR.