Datum: 02-10-2023 - 17:25
26
dec
'18

Druk bezochte herdertjes-gezinsmisviering St. Victorkerk. (foto's)

De herdertjes-gezinsmisviering in de St. Victorkerk was zeer druk bezocht. Voorin de kerk was de stal uitgebeeld met Jozef en Maria. Samen met de engel en de herdertjes luisterden zij naar de mooie liedjes gezongen door het kinderkoor St Victor. Het kinderkoor onder leiding van Tanja Klint en muzikaal ondersteunt door Margot, Jaap, Timo en Mark hadden een mooi repertoire voorbereid. Een half uur voor de viering kon iedereen al meezingen. Vol van verwachting want “Er hing iets in de lucht” Dit was ook het thema....

Een mooie bijzondere opening door in een donkere kerk het licht naar voren te brengen. Dit gebeurde door de kinderen van het kinderkoor. Na de opening hoorde Pastor Owel achterin de kerk wat gestommel, geloei en gebalk. Het bleek een onverwachts bezoek van een os en een ezel. In de eerste lezing hoorde wij wat hen hier bracht en zij kregen ook een plaats in de stal. 

Vervolgens mochten alle kinderen naar voren komen om bij het priesterkoor te zitten. Pastor Owel vertelde hen het kerstverhaal en met zijn woordje legde hij uit “dat er iets in de lucht hing” er stond iets te gebeuren. Het was zo een bijzondere viering, dat er nog een vervolg op komt.

Op 6 januari komen de drie koningen ons in de St. Victorkerk op bezoek. We verzamelen op het schoolplein van de Victorschool om dan met de drie koningen, lampionnen en muziekvereniging st Jeanne d’ arc naar de Victorkerk te lopen. Daar zal Diaken Bertijn ons ontvangen. Na afloop zijn er marshmallows en sterretjes. Dus we zien jullie graag op zondagmiddag 6 januari 15.45 uur op het schoolplein St. Victorschool.