06
okt
'12

Reünie combinatie-klassen jaren 1957 tot 1965 van de Ireneschool.

Zaterdagmiddag 6 oktober is er reünie gehouden van de combinatie-klassen uit de jaren 1957 tot 1965 van de Ireneschool. Nadat bekend werd dat een ”oud” klasgenoot in 2011 zou overkomen uit Canada, ontstond bij Ineke Veerman v. Rheenen, Rijnder Valkema en Marlo Koelewijn-Cremer het...

idee om een reünie te organiseren. Het bezoek uit Canada zorgde voor een mini-reünie van 8 personen. Dit bleek achteraf zo gezellig te zijn dat de 8 het idee opvatte, om het groter aan te gaan pakken. Het leek hen heel leuk om alle klasgenoten van de lagere schooltijd, na zo vele jaren weer eens te ontmoeten en bij te kletsen.

Er werd een reünie georganiseerd voor de combinatie-klassen van jaren 1957 tot 1965, waarbij de kinderen uit de geboortejaren 1953/1954 zijn. Na veel speurwerk werd iedereen gevonden, helaas waren er al  zeven "oud" klasgenoten overleden.

Mevr. Tijmstra, één van de toenmalige onderwijzeressen, was ook op deze middag aanwezig. Het werd na vele jaren weer een heel leuk weerzien van kinderen uit begin jaren 60, van de Ireneschool gelegen op de hoek van Iersellaan/Viaductweg.

De reünie-foto is van de BON-redactie, de derde foto in de fotogalerij is er één om nog beter te bekijken. Op deze foto kunt u door het klasraam de voormalige dijk ontdekken (wie heeft er in die tijd niet op gespeeld) waar nu de huidige N206 ligt en ziet u dat de Guldemondwijk nog gebouwd moet worden.