Datum: 05-06-2020 - 11:38
06
okt
'12

Gemeente wil de Leidsevaart veiliger maken.

In maart jl kwam bij Blik Op Noordwijkerhout een mail van een omwonende binnen, waarbij er een oproep aan de Gemeente werd gedaan om de Leidsevaart veiliger te maken. In de afgelopen maanden kwamen er steeds meer klachten van omwonenden binnen, waarbij het te hard...

rijden en het veelvuldig parkeren op de te smalle Leidsevaart de boventoon voerden. De Gemeente laat nu via een brief aan de omwonenden weten dat het probleem wordt aangepakt.

 

Wat is het probleem:
De Lembrug op de Leidsevaart is het afgelopen voorjaar vervangen, net zoals twee jaar geleden de Fagelbrug. Bij de twee oude bruggen zorgden de hoogte ervoor dat de auto's wel moesten afremmen, want ze waren door de hoogte zeer onoverzichtelijk. Nu zijn het twee bruggen geworden waar je vooraf al overheen kan kijken. De gevolgen ondervinden de omwonenden van de Leidsevaart tussen Noordwijk en Noordwijkerhout dagelijks. Er wordt volgens hen heel hard gereden en dat is heel gevaarlijk voor o.a. al die schoolgaande jongeren die er dagelijks fietsen!! Daar komt nog bij dat door de aanwezige horeca ter plaatse, er heel veel geparkeerd wordt op de toch al smalle Leidsevaart en dat komt de veiligheid ook niet ten goede.

Gemeente wil de Leidsevaart veiliger maken.
Afgelopen week hebben verschillende omwonenden van de Leidsevaart een brief gekregen van de gemeente:

 

In het kader van Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) d.d. juli 2012 wordt de situatie op de Leidsvaart tussen de 's Gravendamseweg en de eerste brug richting Noordwijk gewijzigd. De opzet is om op dit deel van de Leidsevaart een 30km-zone in te stellen en ter hoogte van de restaurants een parkeerverbod in te stellen. Wij zijn momenteel bezig om voor het GVVP een uitvoeringsprogramma op te stellen. De maatregelen op de Leidsevaart willen wij begin 2013 aanpakken.
Tekst brief: Gemeente Noordwijkerhout.

 

Goed nieuws dus voor alle omwonenden, al hoewel men nog wel zorgen maakt over het gedeelte na de 30km-zone naar Noordwijk. Tenslotte vervolgen de scholieren daar ook nog hun weg.