Datum: 01-06-2023 - 17:12
05
okt
'12

PvdA en VVD van Zuid-Holland willen bus 57 langs station Voorhout.

De PvdA Zuid-Holland heeft vandaag samen met de VVD schriftelijke vragen gesteld over de plannen van Arriva om bus 57 op het traject Noordwijkerhout-Leiden toch niet langs het station in Voorhout te laten rijden. De PvdA betreurt, dat daarmee een belangrijke kwaliteitsimpuls...

voor het OV achterwege blijft.

Begin december gaat een nieuwe concessie voor het openbaar vervoer in de regio Zuid-Holland Noord. De concessie is aan Arriva gegund, o.a. omdat de kwaliteit van het openbaar vervoer in de regio daardoor zou verbeteren. Zo had Arriva toegezegd om Noordwijkerhout een directe aansluiting te geven op de trein in Voorhout, door de route zodanig aan te passen dat de bus rechtstreeks langs het station rijdt. In de huidige situatie is dat niet het geval.

Statenlid Martin Loose: “We waren blij met het plan om de bus langs het station Voorhout te laten rijden. Maar nu blijkt dat Arriva dat plan terugtrekt. Dus blijft de bus op 600 meter van het station. Dat is een zodanige afstand dat de OV-reisplanner hem niet beschouwt als een overstap.”

De PvdA-fractie wil weten, wat Gedeputeerde Staten vinden van de overstapmogelijkheid bij Voorhout. De fractie vraagt hoe het zit met de vertragingen die bij de nieuwe route via Herenstraat/Leidsevaart zouden optreden. Zijn die echt zo erg dat de route onmogelijk is?

Martin Loose: “Wij zouden het zeer betreuren als de geplande halte bij het station niet door kan gaan. En als blijkt dat het echt niet kan, zouden we op zijn minst een aanpassing willen door de bus tot aan de rotonde in Voorhout te laten rijden. Dan brengen we in elk geval de afstand naar het station terug tot minder dan 300 meter”.
Klik op de brief voor een vergroting.