Datum: 28-11-2022 - 15:26
04
okt
'12

Eindconclusie 2e fusieonderzoek bespaart Noordwijkerhout € 50.000,-.

De media staat er vol mee, Noordwijk, Teylingen en Hillegom zetten vooral in op sterke samenwerkingsverbanden, alleen Lisse wil voor een fusie gaan maar dat blijkt voorlopig  geen haalbare kaart meer. Na onlangs een voor de 2e keer gehouden fusie-onderzoek, lijkt de eindconclusie...

daarvan nu net de reden te zijn waarom Noordwijkerhout niet wilde meewerken en betalen aan dit onderzoek.

De toekomst waar de meeste gemeenten uit de Bollenstreek nu voor willen gaan, is dat men wil komen tot intensieve samenwerking op gebieden van economische zaken & toerisme, verkeer & infrastructuur en sociale zaken & welzijn. Laat dat nou ook net de uitkomst zijn van het eerste onderzoek en de mening van de gemeente Noordwijkerhout. Maar goed dat Noordwijkerhout toen zijn poot heeft stijf gehouden. Het scheelt ons toch € 50.000,- aan onderzoekkosten en de eindconclusie blijkt nu hetzelfde te zijn, gewoon goed samenwerken en je eigen identiteit en zelfstandigheid behouden.

Nog voor het eind van dit jaar moeten de Bollenstreekgemeenten, inclusief Noordwijkerhout en Katwijk, met elkaar om de tafel om samenwerkingsmodellen uit te werken. Die opdracht kregen de colleges van B & W in de Bollenstreek mee van onder meer de gemeenteraden van Teylingen en Noordwijk, waar net als in Lisse en Hillegom dinsdagavond werd gesproken over de bestuurlijke toekomst van dit gebied.