Datum: 01-02-2023 - 09:50
01
okt
'12

Textielwinkel Henk in de Bouwmeester alweer gesloten.

Alle 103 winkels van textielketen "Henk" ten Hoor, waaronder de vestiging in de Bouwmeester in Noordwijkerhout, zijn vanaf vandaag gesloten. De keten zit in financiële problemen. Volgens de directie heeft de bank het krediet opgezegd. Bij de keten werken 400 mensen...

De winkels zitten vooral in het noorden, midden en westen van Nederland. De vestiging in Noordwijkerhout is nog geen jaar open en de sluiting zorgt er waarschijnlijk voor dat de Bouwmeester weer helemaal leeg komt te staan.

Volgens vakbond FNV Bondgenoten was het de afgelopen tijd al onrustig bij de keten. De bond zegt dat sommige werknemers plotseling zaterdagavond de opdracht kregen om de kluis van hun filiaal leeg te halen. Bij andere filialen zijn er nieuwe sloten op de deur gezet. De vakbond probeert al langer contact te krijgen met de directie over de toekomst van de keten, maar dat is nog niet gelukt. De directie zegt in een persbericht dat de komende dagen worden gebruikt om met betrokken partijen te overleggen over de toekomst van het bedrijf.