30
sep
'12

Feest van herkenning op de Dag van de Ouderen

Op zaterdagmiddag 29 september waren ouderen van Noordwijkerhout bijeen gekomen in de Theaterzaal van de Schelft. Oud en Jong Actief bood hen een leuke middag aan die in het teken stond van de Dag van de Ouderen (1 oktober). Het programma op deze middag...

bestond uit een dubbel optreden van Ladies Melody. Het Noordwijkerhoutse dameskoor zong deze middag vele Nederlandse liedjes uit "Die Goeie Ouwe tijd" van de 50-er en 60-er jaren, een feest van herkenning voor het aanwezige publiek.

Natuurlijk werd ook de inwendige mens niet vergeten er was koffie met wat lekkers en tijdens de pauze een hapje en een drankje. Namens de Gemeente was wethouder Bas de Haas aanwezig die mede getuige was dat de ouderen van Noordwijkerhout, door Oud en Jong Actief in het zonnetje werden gezet.

Tekst website Nationale Ouderendag:
In 1990 hebben de Verenigde Naties 1 oktober uitgeroepen tot internationale dag van de ouderen, om aandacht te vragen voor de vraagstukken van een vergrijzende samenleving wereldwijd.

In 2009 is de Nationale Ouderendag als particulier initiatief door Maurits Barendrecht gestart in Zeist, vanuit de gedachte dat de jongere generaties iets voor ouderen kunnen betekenen. Het is de ambitie van de Nationale Ouderendag om de komende jaren uit te groeien tot een landelijk evenement, met steedsĀ een lokale insteek. De Nationale Ouderendag vindt iedere eerste vrijdag van oktober plaats.

De Nationale Ouderendag zet ouderen graag aan het roer: zij bepalen zelf wat ze graag willen doen door hun wens te uiten. Daarnaast worden in verschillende gemeenten activiteiten georganiseerd voor ouderen. Klik hier voor de website.