28
sep
'12

Celstraf en rijontzegging voor dronken bestuurder op Gooweg.

De man die in maart op de Gooweg onder invloed van alcohol zeer gevaarlijk en te hard reed, heeft een gevangenisstraf van drie jaar gekregen waarvan zes maanden voorwaardelijk voor twee pogingen tot doodslag. Daarnaast heeft hij een rijontzegging van zeven jaar en moet hij...

zich laten behandelen voor zijn alcoholverslaving. Dit bleek vrijdag bij de rechtbank in Den Haag.

De man reed op een haar na een vrouw aan op het Kloosterplein in Noordwijk. De vrouw wilde oversteken toen zij een auto aan zag komen racen vanuit de richting van de Bronckhorststraat. Zij hoorde de motor brullen en de auto met grote snelheid op haar afkomen. De vrouw sprong naar achteren en wist hiermee te voorkomen dat ze werd aangereden.

Frontale botsing
De dollemansrit eindigde in een frontale botsing met een tegenligger op de Gooweg in Noordwijk. De twee inzittenden van de auto waar de verdachte tegenaan reed, raakten gewond. Volgens getuigen maakte de bestuurder voorafgaand aan de frontale botsing heftige stuurbewegingen naar rechts en naar links en reed hij zeer hard. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte ongeveer 100 kilometer per uur reed op het moment van de aanrijding.

Fietser
In de minuten voorafgaand aan de aanrijding, reed de verdachte voor de rotonde bij een scherpe bocht naast de Texaco ook bijna een fietser aan. De straf die de man kreeg is conform de eis van het Openbaar Ministerie.
Bron: Omroepwest