27
sep
'12

Wethouder Vissers: Arriva maakt een valse start

Wethouder Vissers en het college waren vanochtend "not amused" toen men hoorden dat de nieuwe busvervoerder Arriva, lijn 57 voorlopig niet laat stoppen bij het station Voorhout. Volgens Arriva kan men dit niet inpassen in de nieuwe dienstregeling. Een nieuwe route...

door Voorhout en langs de Leidsevaart naar Leiden, zou door de drukte op die wegen voor 20 minuten extra tijd gaan zorgen. Een inpassing in de huidige route zou ook te veel tijd gaan kosten en volgens Arriva ligt de dichtstbijzijnde halteplaats op loopafstand (600 meter) van het station af. Volgens Wethouder Vissers en zijn collega van de Gemeente Teylingen moet dit makkelijk in te passen zijn, het kost maar 1 minuut extra tijd en dan sluit deze lijn 57 keurig aan op de trein in Voorhout.

De wethouder gaf het voorbeeld aan van het succes van station Sassenheim, waar wel alles goed op elkaar aangesloten zit. Wethouder Vissers gaat binnenkort in overleg met de provincie om de wensen van Noordwijkerhout te toetsen aan de afspraken die met Arriva gemaakt zouden zijn. Het vreemde vindt de wethouder ook dat station Hillegom wel meegenomen is in de dienstregeling, terwijl deze veel verder uit de route ligt. Arriva zegt in 2013 nogmaals te willen bekijken of er mogelijkheden zijn om station Voorhout alsnog in te passen in de dienstregeling.