Datum: 07-07-2020 - 14:57
27
sep
'12

Nieuwe Nederlanders in Noordwijkerhout, waaronder een geboren Noordwijkerhouter.

Op woensdag 26 september zijn 12 inwoners van Noordwijkerhout Nederlander geworden. Zij werden officieel Nederlander na het tekenen van een verklaring van verbondenheid. Burgemeester Goedhart nam de eed en belofte af, waarna hij de nieuwe Nederlanders ...

het Koninklijk besluit namens de Koningin overhandigde. Namens de Gemeente Noordwijkerhout heette burgemeester Goedhart de nieuwe Nederlanders met een bos Hollandse bloemen van harte welkom en in het bijzonder in ons dorp.

Eén nieuwe Nederlander viel een beetje extra op en dat was de van origine geboren Noordwijkerhouter Cor Heemskerk. Cor koos voor het avontuur en vertrok 15 Augustus 1982 op 32-jarige leeftijd naar Amerika. Hij kreeg daar het Amerikaans staatsburgerschap en heeft in Amerika 28 jaar gewerkt en gewoond. Uiteindelijk kreeg Cor door omstandigheden heimwee naar Noordwijkerhout en woont sinds 4 november 2010 weer naar volle tevredenheid in zijn geboortedorp. Vrienden van Cor waren ook in het Gemeentehuis aanwezig en hadden na afloop een toepasselijk cadeau voor de nieuwe Nederlander. Hij kreeg een zak vol echte Nederlandse versnaperingen, waaronder stroopwafels, een zak drop en nog veel meer lekkernijen. Cor welkom thuis!

Twaalf nieuwe Nederlanders samen met burgemeester Goedhart.

Nieuwe Nederlander en geboren Noordwijkerhouter Cor Heemskerk.

Een zak met Hollandse lekkernijen voor Cor.