Datum: 25-02-2020 - 00:34
23
sep
'12

Scholen uit Hirado sluiten hun bezoek af.

Zaterdag is er een einde gekomen aan de uitwisseling tussen het Teylingen college Leeuwenhorst en drie senior Highschools uit Hirado. Deze uitwisseling gebeurde op basis van  de stedenband Noordwijkerhout- Hirado Japan. De Nederlandse en Japanse leerlingen voerden...

samen de afgelopen 2 weken projecten uit op het gebied van o.a. muziek, sport en cultuur. De 12 Japanse leerlingen verbleven in gastgezinnen en genoten enorm van hun tijd op het Teylingen college en van de Noordwijkerhoutse gastvrijheid.

Naast de gezamenlijke lesuren stonden er ook excursies op het programma,  zoals een dagje Amsterdam en een bezoek aan de Atlantikwall  Museum in Noordwijk.  Ook is de delegatie met de Nederlandse leerlingen ontvangen op het gemeentehuis van Noordwijkerhout . In de Munnekeweij werden de bewoners getrakteerd op een spectaculaire Japanse dans.

De projecten en belevenissen van de uitwisseling werden donderdagavond gepresenteerd aan de gastouders  en aan wethouder de Haas van Noordwijkerhout. Hierbij bleek dat de uitwisseling een groot succes is geworden. Het intensief samenwerken en samenleven van de leerlingen heeft een sterke band gegeven. Bij het afscheid van de leerlingen werd menige traan gelaten. Het tegenbezoek aan Japan vindt plaats in april 2013.