22
sep
'12

Noordwijkerhout viert dit weekend Burendag.

Dit weekend viert Nederland voor de zevende keer Burendag. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag (maar ook vrijdag en zondag) in september gevierd. Ook op een aantal plaatsen in Noordwijkerhout viert men op...

verschillende wijze Burendag. Op vrijdagochtend was er gezamenlijk een bakkie koffie drinken voor de bewoners van de Munnekeweij en vrijdagavond kwamen de buurtjes bijeen voor een bakkie en borreltje op de Pioen in de wijk Mossenest.

Burendag in de wijk Victori.
Op zaterdag is er groot uitgepakt in de nieuwe wijk Victori aan de Kerkstraat. Op de kop van de Watermolen was er een funactiviteit voor jong en oud, opgezet voor de vergroting van de saamhorigheid in de wijk. De organisatie had € 500,- gekregen van het Oranjefonds en daar kon men aardig wat leuke dingen voor doen. Er was een springkussen en twee waterballen, waarmee de kinderen zich uitstekend vermaakte. Tevens had men een lange partytent neergezet want het weer zag er eerst niet goed uit, maar gelukkig scheen vanmiddag het zonnetje. Vanavond wordt de feestelijke dag afgesloten met een heerlijke barbecue. Zaterdagavond en morgen op zondag zijn er nog drie activiteiten op verschillende plaatsen gepland. In de fotogalerij staan de foto's van de activiteit in de wijk Victori.

 

Burendag is een nationale feestdag.
Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.