Datum: 02-06-2020 - 19:30
20
sep
'12

Gemeente haalt subsidie binnen, Feestcommissie De Zilk loopt subsidie mis.

Wethouder Knapp wil binnenkort nogmaals met een aantal eigenaren om tafel, om de laatste stukjes grond aan te kopen voor de aanleg van een fietspad. Zoals al eerder bekend gemaakt gaat deze vanaf de Zeestraat lopen, achter het Bavo-terrein langs, naar het Sancta Maria-terrein toe...

Niet alle eigenaren van de grond waarover het fietspad moet gaan lopen hebben een bod geaccepteerd. De wethouder maakte al wel op de commissievergadering van woensdagavond bekend, dat de subsidie voor het fietspad is toegekend door de provincie. Het bedrag werd niet bekend gemaakt want er zal nog een aanbesteding moeten volgen, welk bedrijf het fietspad mag gaan aanleggen.

De Feestcommissie De Zilk krijgt toch geen eigen subsidie uit het budget van het Toeristisch Platform Noordwijkerhout. TPN was volgens wethouder Knapp wel bereid om geld af te staan maar dan moest de Feestcommissie De Zilk ook een actieve rol gaan mee spelen binnen TPN, maar dat wilde de Feestcommissie niet. Wethouder Knapp heeft overleg gehad en kan zich vinden in het standpunt van de TPN dat men geen doorgeefluik is van subsidies. Wat wel natuurlijk voor de Feestcommissie overblijft is de reguliere mogelijkheid om subsidie bij de Gemeente Noordwijkerhout aan te vragen.