Datum: 16-02-2020 - 19:30
19
sep
'12

Leerlingen uit Hirado op bezoek bij Munnekeweij en Gemeentehuis.(foto's/filmpjes)

Zoals u al heeft kunnen lezen (klik hier) brengen leerlingen uit Hirado, een bezoek van twee weken aan Noordwijkerhout. Woensdagochtend brachten de leerlingen uit Japan samen met leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst een bezoek aan Munnekeweij en later...

vertrokken ze naar het Gemeentehuis, waar ze een ontmoeting hadden met burgemeester Goedhart.

In de Munnekweij hielpen de leerlingen uit Hirado mee met koffie inschenken en het uitdelen van een koekje. Ze hadden een verrassing voor de bewoners en voerden speciaal voor hen een traditionele Japanse dans uit (zie filmpje). Na de uitvoering mochten de bewoners en personeelsleden ook een dansje wagen (zie filmpje). Het werd leuke ontmoeting tussen de ouderen van Noordwijkerhout en de jongeren van Japan.

Daarna toog men naar het Gemeentehuis waar ze ontvangen werden door Burgemeester Goedhart. Er werd een speech gehouden door de burgemeester en een vertegenwoordiger van de Japanse stad Hirado en organisator Martijn Bilars. Onderling werden er ook presentjes uitgedeeld, waarbij de vertegenwoordiger van Hirado een paar passende Tulpslippers ontving.

Vanavond staat er nog bij een strandtent in Noordwijk een kookworkshop nederlands/Japans op het programma en ook de rest van de week is er nog een druk programma. Aanstaande zaterdag vertrekt het gezelschap weer terug naar Japan. Het tegenbezoek aan Japan staat gepland in april 2013.

 

We hebben voor u twee filmpjes en foto's in de fotogalerij.