Datum: 06-10-2022 - 16:36
14
sep
'12

OM eist drie jaar voor dollemansrit door Noordwijk en Noordwijkerhout.

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag drie jaar gevangenisstraf geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen een 37-jarige man uit Noordwijk voor twee pogingen tot doodslag. Naast de gevangenisstraf eiste het OM ook dat de verdachte, nadat zijn gevangenisstraf...

er op zit, zeven jaar lang niet mag autorijden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 5 maart 2012 in Noordwijk onder invloed van alcohol zeer gevaarlijk en veel te hard tussen Noordwijk en Noordwijkerhout heeft gereden. Hierbij reed hij op een haar na een vrouw aan op het Kloosterplein in Noordwijk. De vrouw wilde oversteken toen zij een auto aan zag komen racen vanuit de richting van de Bronkorststraat. Zij hoorde de motor brullen en de auto met grote snelheid op haar afkomen. De vrouw sprong naar achteren en wist hiermee te voorkomen dat ze werd aangereden. De dollemansrit eindigde in een frontale botsing tegen een tegenligger op de Gooweg in Noordwijk. De twee inzittenden van de auto waar de verdachte tegenaan reed, raakten gewond.

 

Volgens getuigen maakte de bestuurder voorafgaand aan de frontale botsing heftige stuurbewegingen naar rechts en naar links en reed hij zeer hard. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte ongeveer honderd kilometer per uur reed op het moment van de aanrijding. In de minuten voorafgaand aan de aanrijding, reed de verdachte voor de rotonde bij een scherpe bocht bij de Texaco ook nog bijna een fietser aan.

De rechtbank doet op vrijdag 28 september uitspraak.