Datum: 12-05-2021 - 20:32
14
sep
'12

Inbrekers slaan hun slag bij een bedrijf op de Gieterij op Gravendam.

Afgelopen nacht kwam er om 00.50 uur een alarmmelding binnen van een bedrijf aan de Gieterij. De eigenaar was ter plaatse en hij constateerde dat er was ingebroken. De politie werd gelijk gealarmeerd, die snel aanwezig was om het pand te doorzoeken. In het pand...

werd niemand meer aangetroffen, maar wel werd er ontdekt dat een flinke hoeveelheid inktcartridges en toners uit het pand waren ontvreemd.

De dader(s) hebben zich toegang verschaft door aan de zijkant van het pand een thermopane ruit in te slaan, na eerst het hekwerk aan de voorkant te hebben opengeknipt. Waarschijnlijk zijn de inbrekers door het alarm toch gestoord in hun actie, want een grote tas werd achtergelaten waar nog flink ruimte was voor de rest van het assortiment toners. Volgens de politie zijn dit soort inbraken, waarbij de inbrekers op zoek zijn naar dit type goederen, een trend aan het worden in deze omgeving. In Leiden en Katwijk zijn onlangs ook al dergelijke inbraken geweest. Heeft u, wellicht op de dag al, iets verdacht gezien, dan kunt u zich melden bij de politie 0900-8844.