Datum: 28-05-2023 - 05:28
22
dec
'18

Sfeervolle en drukbezochte Lichtjesavond in het centrum van Noordwijkerhout. (foto's)

In het centrum van Noordwijkerhout rondom de Witte Kerk worden altijd weer sfeervolle kerstactiviteiten georganiseerd. Op vrijdagavond 21 december was met de traditionele Lichtjesavond, de Witte Kerk weer speciaal verlicht door lichttechnicus Eli van Hooff. Een fantastisch moment om de kerk weer even stralend op de foto te zetten en dat gebeurde dan ook veelvuldig. Het centrum van Noordwijkerhout was ondergedompeld in kerstsfeer met heel veel kaarsjes, fakkels....

led-kerstverlichting en vuurkorven, hiermee veranderde het centrum in een sprookjesachtig kerstbeleving. Veel Noordwijkerhouters stonden op avond weer even stil bij de warmte van het licht, de live muziek en het gezellig samenzijn.

De Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (NOV) trakteerde alle bezoekers op wat lekkers, een glaasje glühwein bij Vink Multimedia, warme chocolademelk en natuurlijk erwtensoep.... Op het verwarmde terras bij ‘To Meat - Bij de Buren’ bij de Witte Kerk deelden burgemeester Goedhart en wethouders zoals ieder jaar erwtensoep met worst uit.

St. Jeanne d’arc met het Charles Dickens Orkest en Popkoor Bloom verzorgden o.a. dit jaar live muziek op het terras van Restaurant Het Wapen van Noordwijkerhout. En in de Witte kerk was er een gratis concert van Harpe Davids met Easy Does It. Voor Het Uitvaarthuys in de Dorpsstraat gaf Shantykoor 't Bollenhart een aantal sfeervolle kerstoptredens.

Scouting Bosgeest zorgde voor het vuur in de korfjes om aan te warmen rondom de Witte Kerk. Ook kon het winkelend publiek voor een euro op de foto met de Kerstman van de Drinkebroeders. Zij stonden dit jaar op lichtjesavond voor het goede doel van Alpe d'HuZes. De NOV had een mooi kerstdecor gemaakt voor deze bijzondere fotoshoot. 

Tevens was ook de Noordwijkse Kerstman met zijn twee elfjes op deze Lichtjesavond aanwezig in ons dorp en zij gingen met iedereen op de foto die dat maar wilde...

In dit Kerstkoopweekend zijn op zondag 23 december de winkels extra open van 10.00 tot 17.00. Sommige winkels zijn reeds eerder geopend, sommige later. U bent van harte welkom.

Foto's Cees van Zelst.