19
dec
'18

Jeugdtheatergroep Tikkie komt met bijzondere extra musicalproductie.

Afgelopen 8 december was het eindelijk zover: na 2½ jaar schrijven, componeren en arrangeren door Peter Geurts aan de musicalproductie ‘De Val’, zijn 8 acteurs en actrices, nagenoeg allemaal oud-leden van Tikkie’s ‘Ad LIP’-groep, (voorheen ‘De Maandaggroep’) aan de repetities begonnen. Deze speciaal gevormde groep van 17- tot 24-jarigen bij Jeugdtheatergroep Tikkie gaat deze productie over een aantal maanden op de planken brengen. Het verhaal over zangeres Amy wordt in...

28 aaneengeschakelde liederen verteld door een cast. Zij zijn non-stop op het toneel en wisselen constant van ensemble naar rol en weer terug. Elke rol wordt onder andere duidelijk gemaakt door de kleur van de kleding.

Amy is een jonge meid van 22 jaar waarvan haar buurjongen vindt dat ze zo goed kan zingen dat hij haar voorstelt een liedje van haar op YouTube te zetten. Amy gaat hiermee akkoord. Een muziekmanager ziet het filmpje en neemt haar onder zijn hoede.

Amy’s ster stijgt binnen korte tijd naar ongekende hoogte. Maar dan begint alles zijn tol te eisen. Door de commercie, de Social Media, de (financiële) druk en vooral de vele privacy-schendingen kan Amy het niet meer aan. Ze grijpt eerst naar de drank en vervolgens zelfs naar drugs met desastreuze gevolgen.

Geurts: “Het stond al jaren op mijn verlanglijstje om dit verhaal te vertellen. Je hoort zo vaak dat artiesten het niet meer aankunnen en dat vind ik zo ontzettend zonde en verschrikkelijk voor deze mensen. Het zijn mensen zoals jij en ik die een vak uitoefenen. Geef ze de ruimte, privacy en respect!”

Musical ‘De Val’ is een grote muzikale uitdaging voor de cast. 28 liederen, allemaal 5- tot 8-stemmig, uit het hoofd met daarnaast 8 choreografieën, meer dan 35 decorwisselingen die tijdens het spel/de zang plaatsvinden en geen enkel moment om even in de coulissen bij te komen tijdens de voorstellingen. Zelfs het wisselen van kleding gebeurt in spel op het toneel.

Extra uitdagend en spannend is deze productie voor Lynn Duivenvoorden, al jaren onze trouwe en vakkundige choreografe bij de bovengenoemde ‘Ad LIP’-groep van Tikkie. Zij gaat naast het maken en instuderen van de choreografieën ook de hoofdrol in ‘De Val’ vertolken.

Na lang zoeken naar een geschikte repetitieruimte hebben we deze gevonden in het bedrijfspand van Fore Installatie Adviseurs in Sassenheim. Een mooie ruimte waar we kunnen repeteren wanneer en hoeveel we maar willen. We zijn daar heel blij mee.

De groep wist meteen vanaf het eerste moment dat ze de muziek en het script in handen kreeg: ‘De Val’ wordt een indrukwekkende musicalproductie om nooit meer te vergeten!

Foto's Jeugdtheatergroep Tikkie.