Datum: 03-06-2023 - 04:01
19
dec
'18

Veel blije koppies op Kerst4Kids. (foto's)

Eindelijk was het dan zover! Na weken, ja zelfs maanden voorbereiding was het dan zover dat we dé Kerstavond hadden met de kids (12-18 jaar) en begeleiders. Het blijft altijd tot op het laatste moment spannend hoeveel kids er nu daadwerkelijk komen. Er worden zelfs nog een half uur voor aanvang mailtjes gestuurd hoeveel kids er nu meekomen. Dat helpt natuurlijk niet, want we zijn al een half uur bezig om alle tassen in de containers te krijgen en dat op de plek van bestemming te brengen...

En natuurlijk moet er nog een bestelbus opgehaald worden. 

Gelukkig kwam Marleen (begeleidster) er net aanlopen toen wij met onze bus kwamen aanrijden. De mensen van het restaurant Eten en Zo kennen A Break 4 Kids inmiddels en de containers konden we gelijk mee krijgen. En Marleen die niet te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken hielp gelijk mee met de tassen. Ze vond het weer helemaal geweldig wat de kids allemaal kregen: ‘tjee, wat zitten ze weer bomvol zeg!’

Op dat moment kwamen ook Loes en Carla (vrijwilligers van A Break 4 Kids) eraan, zodat we met zijn allen de tassen konden verhuizen. Eh… wel drie keer twee containers vol hoor! Natuurlijk was het voor Carla ook leuk om te zien hoe er op ‘haar’ make up setjes werd gereageerd. Het is trouwens ook wel leuk om te vermelden dat Loes als vrijwilligster bij A Break 4 Kids kwam en dat ze bleef bij ons als relatiebeheerder. En nu heeft ze zelfs een baan als begeleidster in één van de huizen die wij bezoeken. Hoe kan het lopen toch?

Er kwamen wat bekende gezichten en natuurlijk ook vele onbekende gezichten van kinderen binnen. Het is altijd leuk dat je kunt zien dat ze vol verwachting zijn. Het is bij zo’n ‘all you can eat’ restaurant ook de perfecte timing om van alles uit te proberen wat er is. Een jongen met alle soorten ijs en ik moest het niet wagen om te vragen wat voor soorten?

Er was zelfs iemand die geen idee had hoe het ijs allemaal op het bord moest. Allemaal vreemde nieuwe dingen voor die kids. Zo leuk. De wangen worden vanzelf rood en ondanks dat je met een grote groep bent bleef het allemaal gezellig leuk. Een meisje die zei dat ze gek op chocolade was maar nu even te vol zat om het gelijk op te eten. Er was een meisje die maar liefst voor de vierde keer op rij een Kerst 4 Kids meemaakte. Ze vond het altijd zo leuk en wist hoe veel de kids altijd verwent worden met die tassen.. hihi, leuk toch?

En wie zagen we daar? Dat was voor mij en Wytze toch wel een leuke verrassing dat Louise er was! Een begeleidster die we precies 10 jaar geleden hadden ontmoet in één van de huizen. Zij doet inmiddels ander werk (wel bij dezelfde werkgever namelijk Jeugdformaat) en dus hadden we haar al een tijd niet gezien. Het was leuk dat ze erbij was, want aan een half woord heb je dan weer genoeg.

Tja, het blijft bij het uitdelen van de kersttassen toch altijd weer zo lief klinken als de kids vragen of het echt allemaal voor hun is? Toen ik twee tassen voor jongens bij me had en vroeg aan een knaap welke hij wilde in verband met de kleur van de rugtas, zei ‘ie: ‘Oh, dat, dat kan me niets schelen, ik heb een rugtas, super hoor!’ Er werden links en rechts wat bling bling setjes geopend of een ander die riep dat de make up setjes cool waren. Een jongen die blij was met de scheermesjes en scheerschuim.

Het was ook heel leuk dat Miranda en Riccardo erbij waren, zij hebben ook meegeholpen met inpakken en dan is het natuurlijk ook erg leuk om te zien hoe de kids er op reageren. Maar leuk dat zij erbij waren, ook veel hulp van gehad, want het is natuurlijk wel een grote groep zeg!

Ook Marit die vele foto’s heeft gemaakt willen we bedanken, echt tof hoor. En alle mooie presentjes, kerststukje, lekkers (ook chocolade) en kaarten die we kregen, ook per post nog bewaren we altijd met veel plezier, dank jullie wel allemaal.

We bedanken ook nog via deze weg alle donateurs die geld en/of goederen hebben geschonken zodat de kinderen zo heerlijk in het zonnetje gezet konden worden. Wij geven alle bedankjes, knuffels en handje schudden van de kids aan jullie door!

We hopen dat de juiste spulletjes bij de juiste kinderen zijn gekomen, want je kunt niet alles plannen maar we durven te vertrouwen! En dat elk kind zich heel bijzonder mag voelen en dat ze genieten van alles wat zij gekregen hebben.

Wij wensen ieder kind, of ze nu bij een familielid, kennis, vriend of zelfs in het opvanghuis verblijven tijdens de vakantie een hele fijne Kerst toe en dat ze omarmt worden op een manier wat bij ze past en hun goed zal doen!

Meer informatie over A Break 4 Kids kunt u vinden op www.abreak4kids.nl

Merry Christmas!

Foto's PR.