Datum: 28-05-2023 - 06:19
17
dec
'18

Lichtjesavond en kerstkoopweekend (21-23 december) in het centrum van Noordwijkerhout.

In het centrum van Noordwijkerhout rondom de Witte Kerk zijn weer sfeervolle kerstactiviteiten georganiseerd. Op vrijdag 21 december met de Lichtjesavond van 19.00-21.00 uur is de kerk weer speciaal verlicht. Dit keer gaat lichttechnicus Eli van Hooff aan de slag om de kerk mooi uit te lichten. Een fantastisch moment om de kerk weer stralend op de foto te zetten. Het centrum van Noordwijkerhout wordt ondergedompeld in kerstsfeer, duizenden kaarsjes...

fakkels, vuurkorven veranderen het centrum in een sprookjesachtig kerstbeleving. Met nog een paar dagen verwijderd van Kerstmis, brengt het centrum van Noordwijkerhout heel veel lichtjes. Lichtjesavond is al sinds 1996 opgezet door Patriez Hulsebosch nog steeds een uniek sfeervolle avond, waar dorpsgenoten elkaar ontmoeten en elkaar de beste wensen geven. 

Stilstaan bij de warmte van het licht, live muziek en het samenzijn. De Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (NOV) trakteert u op wat lekkers, een glaasje glühwein en warme chocolademelk en natuurlijk erwtensoep. Ook komt de Noordwijkse Kerstman met zijn twee elfjes.

Lichtjeswandeltocht start om 19.00 uur bij de Witte Kerk olv Carolinda van der Linden. De lichtjeswandeling duurt één uur en brengt u langs de sfeervolste plekjes in het centrum van Noordwijkerhout. Deelname is gratis en voor iedereen en alle leeftijden.

De tocht eindigt om 20.00 uur bij de Witte Kerk. Het zou leuk zijn om iets van sfeerverlichting mee te nemen of op te spelden. Aanmelden mag via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aansluiten bij de groep om 19.00 uur Witte Kerk.

Op het verwarmde terras bij ‘To Meat - Bij de Buren’ bij de Witte Kerk delen burgemeester Goedhart en wethouders, erwtensoep met worst uit om u lekker warm te houden. Een goed moment om onze geliefde burgemeester nog een dankwoord te doen.

St. Jeanne d’arc en Popkoor Bloom verzorgen dit jaar live muziek ♪ en staan op prachtige terras van Restaurant Het Wapen van Noordwijkerhout. En in de Witte kerk is er een gratis concert van Harpe Davids met Easy Does It. Door het hele centrum kunt u genieten van live muziek en kerstliedjes.

Scouting Bosgeest verzorgd de vuurtjes in de korfjes om je lekker aan te warmen, met speciale aandacht voor alle kinderen. Ook kan het winkelend publiek mag voor een euro op de foto met Kerstman nummer 2 van de Drinkebroeders. Zij staan dit jaar op lichtjesavond voor het goede doel Alpe d'HuZes. NOV heeft een mooi kerstdecor gemaakt voor deze bijzondere fotoshoot.

Tevens is er een loterij met mooie prijzen van de Noordwijkerhoutse ondernemers! Ieder jaar sluiten meer verenigingen en winkeliers zich aan om er met zijn allen weer een fantastisch feest van te maken. 

Bij de grote Wensboom die door NOV is neergezet kun je al je grote en kleine wensen kwijt. Op zondag 24 december gaan er drie echte wensen in vervulling! Inleveren van de wens kan op papier bij de Kerstboom kan tot Lichtjesavond.

In het Kerstkoopweekend op zondag zijn de winkels open van 10.00 tot 17.00. Sommige winkels zijn reeds eerder geopend, sommige later. We hopen jullie te zien ‘op ut dorrep’!

Foto's Lichtjesavond 2017 BON. Foto Munnekeweij PR.