Datum: 12-08-2020 - 02:44
11
sep
'12

Wethouder de Haas ontvangt programmakrant voor de "Week van de opvoeding".

Wethouder Bas de Haas heeft dinsdagmiddag 11 september de programmakrant voor de Week van de Opvoeding overhandigd gekregen van Fardo Haagsma-Barnouw van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Tijdens de Week van de Opvoeding, van 1 tot 8 oktober, staat opvoeden en opgroeien centraal...

en kunnen opvoeders naar diverse interessante bijeenkomsten en lezingen om daarmee hun voordeel te doen. De ‘Week van de Opvoeding’ geeft op een positieve manier aandacht aan opvoeden en opgroeien. Het thema van dit jaar is “Luister ’s naar me”. Een thema dat voor iedereen in een gezin wel eens opgaat. Daarom zijn er in de week van de opvoeding interessante en leerzame bijeenkomsten over dit thema waar met name opvoeders van kinderen hun voordeel mee kunnen doen.

MEE luisteren
Maandag 1 oktober, van 13.45 tot 15.15 uur.
Aan de hand van video-opnames wordt besproken hoe je anders kunt kijken naar je kind. Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin in Noordwijkerhout.

Luister je naar me?
Dinsdag 2 oktober, van 10.00 tot 11.00 uur
Praktische tips om de communicatie met je kind te verbeteren. Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin in Noordwijk.

De digitale wereld
Woensdag 3 oktober, van 19.30 tot 21.00 uur
Handvatten voor ouders om met hun kind in gesprek te gaan over pestgedrag in digitale omgevingen.Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin in Noordwijkerhout.

Als het luisteren niet zo lukt

Donderdag 4 oktober, van 20.00 tot 21.30 uur
Een lezing over ADHD en tips hoe je een kind kan leren zijn gedrag te organiseren. Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin in Noordwijkerhout.

Het zelfbeeld van een kind

Donderdag 4 oktober, van 20.00 tot 21.30 uur
Een lezing door Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog en columnist. Locatie: Bibliotheek, Nieuwstraat, Leiden. Entree: € 7,50

Deze meeste bijeenkomsten zijn gratis. Huis-aan-huis is een krant verspreid over de ‘Week van de Opvoeding’. Daarin leest u meer informatie over de bijeenkomsten en hoe u zich kunt aanmelden. U kunt ook de gemeentelijke website raadplegen.

Heeft u vragen over dit onderwerp dan kunt u terecht bij het Wmo Adviescentrum, Via Antiqua 23, tel. 0252 343 800 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het Wmo Adviescentrum is op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.00 uur.