Datum: 28-05-2023 - 05:43
11
dec
'18

Kerst voor A Break 4 Kids een succes. (foto's)

Het is dit jaar al voor de tiende keer dat A Break 4 Kids een gezellig Kerstavond met kinderen viert die niet thuis maar in opvanghuizen wonen. Deze kinderen worden door vervelende situaties in eigen huis uit huis geplaatst om in een opvanghuis terecht te komen. Deze huizen staan in Den Haag en Zoetermeer. Omdat het voor geen één kind leuk is om in dezelfde plaats als je geboorteplaats in een opvanghuis te wonen, zitten er kinderen (12-18 jaar) uit Groningen...

Brabant en diverse andere provincies in. In elk huis wonen 8 kinderen en er zijn nog twee crisisplekken voor ernstige gebeurtenissen die vaak 24 uur beschikbaar zijn. Het is geweldig om juist deze jongeren even weer kind te mogen laten zijn tijdens een heerlijk dagje uit. (Schaatsen, bowlen, pretpark, survivalbaan etc.)

Naast de gezellig uitstapjes die het hele jaar georganiseerd worden door A Break 4 Kids eindigt elk jaar met een groot Kerstuitstapje. Een zogenaamde Kerst4Kids avond. Deze avond krijgen alle kinderen en de begeleiders uit tien huizen een uitnodiging om in een restaurant te komen eten.

Naast al dat lekkers krijgen zij op deze avond een goed gevulde Kersttas met diverse spulletjes, zoals de gebruikelijke shampoo, douchegel, geurtje, tandpasta etc. ook leuke cadeautjes.

Denkt u bijvoorbeeld aan een sieraden- en make-up en proefmonstersetje. Voor de jongens is er een echte jongenspakketje met een pet, sokken, handdoek, spel kaarten, scheerspulletjes en nog verschillende gadgets beschikbaar.

Dit jaar krijgen alle kinderen dankzij de vele donateurs ook allemaal een rugtas! Daar zijn we zo blij mee, want die kids hebben vaak een plastic tas om hun schoolspullen in te doen. Maar nu krijgen zij ook die prachtige rugtassen en allemaal nieuw!! Dat gaat de klapper van de avond worden!

Marjan: “We verheugen ons er nu al op om al die blije gezichten met rode wangen en glunderende ogen te zien, dat is zo heerlijk! Echt, sommige kids krijgen tranen in hun ogen!”

Afgelopen zaterdag hebben verschillende vrijwilligers Nadica, Desiree, Lammie, Miranda, Riccardo, Wytze en Marjan deze Kerstpakketten ingepakt op de voedselbank locatie te Noordwijkerhout. Hier mogen ook de spullen opgeslagen worden die zij het hele jaar doorsparen. (Net voor de zomer worden er namelijk weer 145 welkomstpakketjes ingepakt!)

“Maar wat was er veel. Van discoballen tot aan snoep, kersthandschoenen, badhanddoeken, giftsets, toilettassen en nog veel meer. Zoveel, heerlijk. Het mag voor de tiende keer en het verveelt nooit!! Langs deze weg willen wij ook heel graag alle donateurs van geld en/of goederen van harte bedanken voor hun bijdrage.

Het is zo geweldig om juist deze kids te vertellen dat zij er niet alleen voor staan en dat dit onze kleine bijdrage is. We weten inmiddels dat het de kinderen bijblijft, want sommige kinderen die op zichzelf wonen sturen nog wel eens een berichtje naar ons om te zeggen hoe goed het hun deed en hoe ze genoten van al die spulletjes en uitstapjes!”

Meer informatie over A Break 4 Kids kunt u vinden op www.abreak4kids.nl. Foto's PR.