Datum: 26-03-2023 - 15:17
26
nov
'18

Fusie-Festival 1 weekend: de zondagmiddag. (foto's)

In het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 november stond de Schelft in Noordwijkerhout in het teken van FESTIVAL 1! Hiervoor was de Schelft omgetoverd tot een waar festivalterrein. Het festival stond dit weekend in het teken van het verenigingsleven van de nieuwe gemeente groot Noordwijk. Diverse verenigingen en stichtingen uit Noordwijk, de Zilk en Noordwijkerhout verzorgden tijdens dit weekend optredens. Buiten op het terrein voor de Schelft...

stonden verschillende food-trucks waar men zich te goed kon doen aan een lekker hapje. Binnen in de Schelft waanden men zich op een waar festivalterrein met verschillende tenten. Op het hoofdpodium waren doorlopend verschillende, geweldige optredens te zien. In de omringende tenten die tevens in de Schelft te vinden waren, kon men genieten van de Silent Disco en van kleinere optredens of workshops.

Gedurende het hele weekend bestond de mogelijkheid om deel te nemen aan het alom bekende ‘paalzitten’. In de Schelft waren vier palen neergezet, waar op toerbeurt verschillende BN-ers en niet BN-ers voor een uurtje plaatsnamen. Hoog boven het publiek, om zo de zaal goed te kunnen overzien.

De zaterdagmiddag was als eerste van het Festival-weekend gereserveerd voor de senioren en de rond 350 bezoekers konden in de grote zaal genieten van een feestelijk en gevarieerd programma. Klik hier voor het (foto)verslag.

Op zaterdagavond kon het opgekomen publiek genieten van spetterende optredens van diverse verenigingen van de 4 deelgemeenten en tot slot werd de avond afgesloten met twee 'uit je dak' optredens van de coverbands Nightlife en Explosions. Klik hier voor het (foto)verslag.

Als afsluiting van het Festival 1-weekend was de zondagmiddag speciaal gereserveerd voor de kinderen. Vanaf 13.00 uur konden kinderen tot en met groep 5 genieten van een heel groot Sinterklaasfeest. Met als eerste optredens van het Jeugdorkest van St. Jeanne d'Arc en hun majorettes, het kinderkoor Sint Victor, Streetdance Van Nispen, de Dansmaarpietjes en met als afsluiting de voorstelling “Het Cadeau voor Sinterklaas” was het goed toeven voor de kinderen in de Schelft. 

Voor de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 werd er door de zwemvereniging Noordwijkerhout een gevarieerd programma georganiseerd in het zwembad. Als afsluiting van het Festival 1-weekend was er in de grote zaal van De Schelft een heel gezellig top optreden van zanger Alex uit Noordwijk, gevolgd door de blaaskapel Nix Dus uit Noordwijkerhout en als laatste de Stropers uit De Zilk.

Foto's zondagmiddag BON, foto's zwembad PR. (later nog meer foto's)