Datum: 09-07-2020 - 19:30
09
sep
'12

Kerkstraat 100 mag zich "Het pand van het jaar" noemen in Noordwijkerhout.

Tijdens de Open Monumentendag heeft de Vereniging Dorpsbehoud de winnaar van de verkiezing van "Het pand van het jaar" bekend gemaakt. In het Gemeentehuis kon wethouder Knapp laten weten dat Kerkstraat 100 zich het komende jaar "Het pand van het jaar" mag noemen...

Het huis van Ron Broekhof en Jasja Bühler kreeg de meeste stemmen van de inwoners van Noordwijkerhout. Het pand werd met grote meerderheid van stemmen gekozen, maar liefst 143 van de 200 binnengekomen stemmen. Er waren 5 panden genomineerd waarvan Kerkstraat 100 dus op de eerste plaats gekozen werd, klik hier voor de foto's van alle genomineerde panden.

 

Verkiezing Pand van het Jaar 2012
Pracht en praal? Nederlanders houden er niet zo van. Het vijftiende Pandverkiezingsjaar van de Vereniging Dorpsbehoud lijkt daar bij aan te sluiten. Geen opzienbarende bouwwerken. Gewoon een gewoon huis in een gewone straat in een gewoon dorp. We lopen er dagelijks gewoon aan voorbij. Toch raad ik u aan zo nu en dan eens met aandacht naar die gewone alledaagse gevels te kijken. Dat deed Dorpsbehoud ook en vond een aantal niet in het oog vallende (bouw)kunstwerkjes. Deze panden zijn vaak met veel zorg, aandacht en liefde door de bewoners hersteld en in stand gehouden. Ze staan zomaar langs de weg, de eigenaar met een geestdriftig verhaal soms ook en u mag er van genieten. Met dank aan de nijvere bewoners.