Datum: 02-10-2023 - 17:03
18
nov
'18

Keiebijters maken met Prins Victorius en Prinses Fuchsia carnaval 2019 in Kokkerhout compleet. (update foto´s)

Tijdens de meer dan gezellige Prinsbekendmaking zondagmiddag 18 november in Café van der Geest presenteerde Carnavalsvereniging de Keiebijters haar 54e Prinsenpaar: Prins Victorius en Prinses Fuchsia. In het bijzijn van vele cliënten, bewoners, personeel en vrienden van Raamwerk en Rivierduinen werd allereerst hartelijk afscheid genomen van de 53e Prins der Keiebijters. Na een mooi en bovenal druk jaar...

met tal van diverse activiteiten kwam er een einde aan de carnavaleske regeerperiode van Prins Vino en zijn Prinsessen Musica en Femke. Als Walter en Wendy zullen zij zich verder blijven inzetten voor de Keiebijters. 

Na dit afscheid nodigde ceremoniemeester Ronald Kat vier bekende heren op het podium, die allemaal graag de nieuwe Prins wilden worden. In een heus debat boden de heren als echte politici de meest fantastische ideeën aan en maakte beloftes, die ze nooit en te nimmer waar kunnen maken.

Blijkbaar lieten ze zich meeslepen in de heisa rondom verkiezingstijd in Noordwijkerhout en De Zilk. Omdat een en ander steeds meer serieuzere en groteske vormen aannam, besloot de ceremoniemeester in te grijpen. Het moest wel een gezellige middag blijven tenslotte. 

Niet geheel toevallig was er ook iemand jarig op deze middag. Deze persoon werd op het podium geroepen, er werd een “lang zal die leven” ingezet en de stemming kwam er weer goed in. Hierna ging alles snel! Ronald Kat overhandigde een cadeautje aan de jarige en tot ieders verrassing bleek daar de Prinsensteek van de Keiebijters in te zitten. Kortom de nieuwe Prins was bekend, de jarige van deze middag....Patrick Hoogervorst!

Vervolgens maakte de nieuwe Prins: Patrick Hogervorst zijn Prinses: Miranda Hoogervorst bekend op het podium en kon voorzitter Gerard Kuijpers officieel de Prinsenstaf overhandigen aan de nieuwe 54e Prins der Keiebijters. Prins Patrick Hoogervorst en Prinses Miranda Hoogervorst zijn broer en zus en beide werkzaam in de zorg en gaan komend carnavalsjaar door het leven als: Prins Victorius en Prinses Fuchsia.

Het nieuwe Prinsenpaar zal dit seizoen voorgaan bij de Keiebijters in de optocht en alle andere activiteiten voor cliënten, bewoners, personeel en vrienden van Raamwerk en Rivierduinen. Felicitaties waren er van alle andere verenigingen uit Kokkerhout, die allemaal hun nieuwe prinsenparen afgevaardigd hadden naar deze middag.

Hierna werd de eerste polonaise gelopen door het nieuwe Prinsenpaar en kwam er om 17.11 een officieel eind aan de mooie start van een nieuw seizoen bij de Keiebijters, het was nog lang gezellig in Café van der Geest.

Hoewel de Keiebijters momenteel roerige tijden doormaken liggen nu alle voorbereidingen op schema en kunnen de Keiebijters hun 54e carnavalsjaar ingaan. Het carnaval van de Keiebijters zal in maart 2019 gewoon weer gevierd gaan worden in hun prachtige Feesthal op de gebruikelijke locatie op het Bavo-terrein.

Voor meer info over de Keiebijters: www.keiebijters.com of Facebook/Keiebijters.

Foto's Marc van der Molen.