Datum: 26-03-2023 - 14:41
18
nov
'18

24 en 25 november Fusie-Festival 1. (het volledige programma)

Op zaterdag 24 en zondag 25 november staat de Schelft in Noordwijkerhout in het teken van FESTIVAL 1! Hiervoor wordt de Schelft omgetoverd tot een waar festivalterrein. Het festival staat in het teken van het verenigingsleven van de nieuwe gemeente groot Noordwijk. Diverse verenigingen en stichtingen uit Noordwijk, de Zilk en Noordwijkerhout verzorgen tijdens dit weekend optredens. Al bij ontvangst staan er op het terrein voor de Schelft...

verschillende foodtrucks te vinden zijn. Binnen in de Schelft zult u zich wanen op een waar festivalterrein met verschillende tenten. Op het hoofdpodium zullen doorlopend verschillende, geweldige optredens te zien zijn. In de omringende tenten die tevens in de Schelft te vinden zijn, kunt u genieten van kleinere optredens of workshops.

Ook ziet u bekende gezichten uit diverse maatschappelijke organisaties uit Groot Noordwijk terug op het grote podium. De presentatie van de zaterdagmiddag (13.00 – 17.00 uur) zal verzorgd worden door Siem Nulkes en Ria Vink. Siem is al jaren werkzaam op de afdeling vrijwilligersondersteuning van de Nationale Vereniging De Zonnebloem.

Veel mensen zullen hem kennen als een actief persoon in het verengingsleven; van Carnaval en de Oranjevereniging, van EHBO tot actief lid van de WMO adviesraad.Siem: “Het verenigingsleven loopt als een rode draad door mijn leven onder het motto ‘de gemeente die maak je als gemeenschap zelf door er actief bij betrokken te zijn’.

”Ria Vink is geboren en getogen in Noordwijkerhout. Samen met haar man Richard hebben zij een winkel in Noordwijkerhout. Daarnaast werkt zij als internationaal hulpverlener bij Eurocross Assistance. Samen met haar man waren zij twee jaar geleden Prinsenpaar van de Kaninefaaten en is zij actief binnen de Parochie Sint Maarten. Ria: “ Het verenigingsleven is heel belangrijk. Het brengt mensen samen en zeker in Noordwijkerhout is het verenigingsleven groots”.

Op zaterdagavond (20.00 – 01.00 uur) zal de presentatie verzorgd worden door Femke Nell en Teddy van der Burg. De 18-jarige Femke uit Noordwijk was april j.l. te zien tijdens de voorstelling ‘DeusX’ (Passie van Noordwijkerhout) waar zij de rol van verteller op een fantastische manier heeft vertolkt. Teddy is geboren en getogen in Noordwijkerhout. Bijna 20 jaar lang was zij zangeres bij de coverband Nightlife. Ook heeft zij een aantal keer de 11e van de 11e gepresenteerd voor c.v. de Kaninefaaten.

Tegenwoordig is zij zangeres bij ‘Easy Does it’ en doet zij graag mee met losse projecten als de Passie van Noordwijkerhout, Proms met de Jeanne D’Arc en concerten met muziekvereniging de Harpe Davids. Teddy: “Het verenigingsleven is zeer belangrijk om mensen met elkaar te verbinden en een positieve sfeer in het dorp te creëren”.

Tijdens de kindermiddag op zondag (13.00 – 15.00 uur) zullen Lieke Vreeken en Anita van der Zon de presentatie op zich nemen. Lieke en Anita zijn beide leerkracht op Rkbs de Prinsenhof. Lieke is met haar 24 jaar al jaren actief binnen verschillende verenigingen zoals Scouting Bosgeest en C.V. de Tulpkabouters. “Ik heb onwijs veel zin in het grote sinterklaasfeest!”, aldus Lieke.

Anita heeft veel ervaring op het gebied van zang en toneel en is sinds 3 jaar bestuurslid van de Passie van Noordwijkerhout. Tevens doet zij graag mee aan verschillende projecten van o.a. de Passie, de Jeanne d’Arc en Just for fun. De middag wordt afgesloten vanuit de organisatie van Festival 1 door de presentatoren Jack Wijnands en Vincent van Diemen. Het belooft een gezellig en goed gevuld programma te worden.

Hieronder het overzicht van het programma: