Datum: 01-10-2023 - 16:45
17
nov
'18

Zonnige en druk bezochte intocht Sinterklaas. (foto's)

Sinterklaas is ook dit jaar weer met een echte stoomboot vol met (hulp)pieten, in de haven van Noordwijkerhout achter de Schelft aangemeerd. Presentator Sjaak vd Berg ontving de Sint en zijn vele Pieten op de kade, waar al heel veel kinderen met smart stonden te wachten op de aankomst van de Goedheiligman. De Sint kreeg van de kinderen uit Noordwijkerhout een warm onthaal op deze heerlijke zonnige dag in november...

Na de ontvangst op de kade vertrok de Sint, voorafgegaan door de St. Jeanne d'Arc Pietenband, in de TukTuk van Woonzorgcentrum Munnekeweij naar het gemeentehuis van Noordwijkerhout. Daar werden Sinterklaas, zijn Pieten en de drie hulppietjes Lieke vd Slot, Kay Hooghiemstra en Damian Rikkert, voor de laatste keer hartelijk onthaald door burgemeester Goedhart. Ze werden toegezongen door alweer heel veel kinderen met hun vaders en moeders en opa's en oma's.

Vervolgens begon Sinterklaas aan de intocht door een heel druk centrum van ons dorp. Dit jaar werden er weer sportieve spelletjes gedaan, waarbij men terecht kon bij de verschillende sportverenigingen van Noordwijkerhout. Door deel te nemen aan de spelletjes konden de kinderen na afloop een Pietendiploma in het Pietenhuis ophalen. De intocht van Sinterklaas werd georganiseerd door de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging, het NOV.

Foto's BON.