Datum: 23-09-2023 - 01:54
16
nov
'18

'Prins Hendrik de 1e' is de nieuwe Prins Carnaval van Munnekeweij. (foto's)

Afgelopen zondag was het de elfde van de elfde en rond deze datum worden ook dit jaar weer, de nieuwe carnavalsprinsen en prinsessen bekend gemaakt van het Kokkerhoutse en Zilkse carnaval. In Noordwijkerhout en De Zilk tellen er dan weer aardig wat van jong tot oud, zo ook in Woonzorgcentrum Munnekeweij. Dit keer werd op maandagmorgen 12 november om 11 over half 11 in een volle Tuinkamer van Munnekeweij, de nieuwe 'Prins Carnaval'...

voor komende carnaval bekendgemaakt. Gekozen tot de 'Prins van de Munnekeweij' is de heer Henk van Meenen en hij gaat in 2018-2019 door het carnavalsleven als 'Prinses Hendrik de 1e'. 

De levensloop van Prins Hendrik de 1e:
Residerend in Topaz Munnekeweij in Noordwijkerhout met ongeveer 80 Munnekens, zijn onderdanen, die hem daar al bijna twee jaar lang verzorgen en naar volle tevredenheid. De Prins is geboren in 1942 in Scheveningen, samen met zijn broer als de terrible twin (de verschrikkelijk tweeling). Zijn broer mocht iets eerder de wereld verkennen en zij woonden 68 jaar samen in Den Haag en later in Rijswijk.

Na de ambachtsschool is de Prins gaan werken bij Indola Kappers Benodigdheden, vervolgens 33 jaar gewerkt bij de gemeente Delft als ambtenaar van bouw- en woningtoezicht. Beide broers bleven vrijgezel en hadden een goed leven. Tot het noodlot toesloeg en hij 5 jaar geleden een cva kreeg en half verlamd werd aan arm en been.

Prins Hendrik de 1e maakt nu woonzorgcentrum Munnekeweij onveilig en is altijd vrolijk en klaagt bijna nooit. Hij wil met u allen een mooi feestelijk carnaval vieren in maart 2019 en eindigt zijn verhaal met een driemaal alaaf voor een uiteraard met drank overgoten Carnavalsfeest.

Alaaf, alaaf, alaaf.

Foto's PR.