Datum: 29-03-2023 - 12:57
13
nov
'18

Bridgeverenigingen Het Juiste Bod en De Schelft geven minibridge-les aan kinderen Regenboogschool.

Op verzoek van de Nederlandse Bridge Bond om jeugdbridge te promoten, hebben vrijwilligers van de bridgeverenigingen ‘Het Juiste Bod’ en ‘De Schelft’ de handen in elkaar geslagen. Van de Regenboogschool is bekend dat zij een vrije keuze uur hebben. Tijdens één van de eerste vergaderingen is besloten die school te benaderen voor het leren van minibridge, een simple variant van het echte bridge. Dat resulteerde in de...

toezegging van 2x 5 lesuren. Bij het begin van het schooljaar 2018-2019 bleken 20 kinderen hierin geïnteresseerd. Intussen hebben de kinderen een brief meegekregen met een uitnodiging om mee te doen met het (groot)ouder/kind Minibridge-toernooi op 25 november in Sassenheim.

Drie kinderen hebben zich hiervoor met een volwassene opgegeven. Bijzonder is dat het broertje van één van hen, die op een andere school zit, het van zijn zusje heeft geleerd en met zijn grootvader ook gaat deelnemen aan het toernooi. Dat wordt een spannende ervaring.

Is het daarmee afgelopen? De vrijwilligers hopen van niet. Het is belangrijk de aandacht van de kinderen vast te houden. Er wordt nog gezocht naar mogelijkheden.

Foto PR.