Datum: 28-09-2023 - 00:13
13
nov
'18

Hij komt, die goede Sint...

Nog een paar nachtjes slapen en dan zijn zij er weer, Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Nadat Sint zaterdag 17 november eerst een bezoek brengt aan Zaandijk, komen hij en zijn Pieten snel naar Noordwijkerhout om daar de kinderen van de Bollenstreek te ontmoeten. Vanaf 13.00 uur speelt de Pietenband alvast wat vrolijke sinterklaasliedjes om iedereen goed in de stemming te krijgen. De boot verwachten wij om 13.30 uur in de...

Haven van Noordwijkerhout, achter de Schelft. Na de aankomst in de Haven vertrekt de stoet, met de Pietenband voorop naar het gemeentehuis waar Burgemeester Goedhart Sinterklaas en de Pieten verwelkomt.

Ook dit jaar hebben een aantal verenigingen zich aangeboden de intocht van Sinterklaas op te fleuren. Dit doen zij door middel van spelletjes rondom de Witte Kerk. De kinderen kunnen aan deze spelletjes mee doen en hiermee een echt Pietendiploma halen. De diploma`s worden afgegeven in het Pietenhuis (t.o. het VVV) . De spelletjes duren tot 15.30 uur. Sint en zijn Pieten komen bij alle spelletjes even kijken en misschien doen ze wel mee?

Coeliaki Piet
Een aantal keren per jaar wordt Sint aangesproken met de vraag: “Waarom heeft u geen glutenvrije pepernoten?”. De Coeliaki vereniging hebben deze vraag ook gehoord en in overleg met de Sint en zijn Pieten hebben zij speciale glutenvrije pepernoten gebakken, die door een speciale Piet aan de kinderen die gluten vrij zijn, worden uitgedeeld. Natuurlijk is deze Piet ook herkenbaar. Op de rug van de piet staat een vlaggetje met het logo van de Coeliaki-vereniging.