Datum: 01-06-2023 - 18:40
12
nov
'18

Startschot NSL-boscross klinkt uit mond van Prins Veneto: ALAAF! (foto's)

De atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) organiseerden op 11-11 weer een echte Boscross. Een hardloopwedstrijd met een geweldig mooi parcours en hoogte verschillen. Voor deze Carnavaleske dag paste de NSL de starttijd aan. Alle deelnemers werden met een luid ‘ALAAF’ het bos in gestuurd. Op deze bijzondere zondag in november organiseerde de NSL haar jaarlijkse Boscross. De Boscross wordt gelopen in het duingebied...

van Staatsbosbeheer nabij de Duindamseslag, tevens trainingsgebied van de NSL. In tegenstelling tot de weersvoorspelling was het uitstekend loopweer. Zelfs een waterig zonnetje kon er nog vanaf. Deze editie van een mooie en uitdagende cross kon zich verheugen in een groot aantal deelnemers. Naast de leden van de NSL en vele ‘losse’ lopers liepen er ook leden van AV de Spartaan mee als onderdeel van hun clubkampioenschap. Ook was er een delegatie jeugdatleten van Leiden Atletiek aanwezig.

De met zorg uitgezette ronde, waarin pittige heuvels voorkwamen, had een omvang van 2.5 km. De Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) daagde de deelnemers uit met niet alleen een 5 (2 ronden) en 10 km(4 ronden), maar ook een 15 km afstand. Ruim 30 atleten waagden zich aan de langste afstand van 6 ronden. Het pittige parcours heeft hier zeker mee te maken.

Het lag voor de hand dat de Strandlopers op een dag als 11-11 de verbinding zou maken met het Noordwijkerhoutse dorp. Voor deze speciale gelegenheid werden de Prins & Prinses van de Kaninefaten gestrikt om aanwezig te zijn. Prins Veneto gaf om 11:11 het startsein middels een luid: “ALAAF!’

* Op de 5 km mannen werd het podium geheel gevuld met atleten van Leiden Atletiek: 1e werd Cas Kopmels, 2e Sander van Elk en 3e Zeb Beelen.

* Bij de dames 5 km zag het podium er als volgt uit 1e Amin Maatoug, 2e Roos van Elk en nummer drie was Bobet Kloosterman.

* Bij de 10 km mannen was het Nico Altorf van de organiserende vereniging die 1e werd. Een mooie 2e plaats eiste Arjan van der Hoorn op, eveneens van de av NSL. Derde werd “good old” Tim Brouwer de Koning van Leiden Atletiek.

* Op dezelfde afstand bij de dames was het Nathalie Klaassen van AAV 35 uit Alphen aan de Rijn die als eerste finishte. Op korte afstand gevolgd door Nancy Sieling van av NSL. Derde werd Vienna Romanée.

* Op de 15 km werd de winnaar bij de mannen Michal Migala gevolgd door Alfred Roelen van de av NSL. Als 3e finishte Michel Zonneveld.

* Bij de dames was de klassering over deze langste afstand als volgt 1e Karolien Vrolijjk, 2e Gerda de Zwart en 3e Eva van Ee.

De overige uitslagen staan op de site van de NSL: www.av-nsl.nl

Naast de vrijwilligers gaat onze dank uit naar Staatsbosbeheer. Zonder hun toestemming is het niet mogelijk een dergelijk mooi evenement te organiseren. De eerstvolgende wedstrijd die de AV NSL organiseert is de Trailrun op 20 januari 2019. Deze voert door het mooie duinengebied Hollands Duin. Afstanden 8 en 16 km. Start wederom bij het Piet Florisdal. Aanvang 11.00 uur.

Op 24 februari 2019 wordt de Nederstrandloop gehouden. Een parcours over strand, door het duin en het bos. Afstanden 7.7 en 15.5 km. Start is bij Nederzandt nabij de Langevelderslag. Aanvang 11:00 uur. De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen. Meer informatie over de NSL kunt u vinden op www.av-nsl.nl.

Foto's: Ronald van der Laan (klik hier voor meer foto's)