Datum: 03-06-2023 - 03:23
06
nov
'18

Groepen 1 t/m 4 Victorschool krijgen praktijk-verkeersles over veiligheid bij wegwerkzaamheden.

Al verschillende weken worden er werkzaamheden verricht aan de Pilarenlaan. Dit gaat ook niet aan de St. Victorschool niet onopgemerkt voorbij. Elke dag hebben de kinderen te maken met een verkeerssituatie die extra aandacht vereist. Daarom hebben de school, de aannemer Sporto en de verkeersleerkracht de handen ineengeslagen. In de groepen 1 t/m 4 werd, door de verkeersleerkracht, een lesje gegeven over...

verkeersveiligheid de gevaren bij werkzaamheden en de ‘dode hoek’ van allerlei graafmachines. Daarna mochten de kinderen naar buiten waar een echte graafmachine stond. Hier werd het echt duidelijk hoe groot de machine is, wanneer je de chauffeur wel of niet ziet en vooral wanneer de chauffeur jou niet ziet. Alle kinderen mochten daarna even in de cabine zitten om zelf te ervaren hoe het is als chauffeur van een graafmachine.

Als bedankje voor hun aandacht kregen de kinderen een keycord van Sporto en een leuke sleutelhanger van 'School op Seef' mee. We willen zowel de Verkeersleerkracht als Sporto hartelijk bedanken voor hun uitleg en samenwerking met de St. Victorschool.

Foto PR.