Datum: 17-10-2021 - 20:06
05
sep
'12

Kunstmaan een geslaagd kunstproject maar krijgt geen vervolg.

Vanwege de aanzienlijke hoge kosten (bijna 35 mille) in tijden van bezuinigingen was de Noordwijkerhoutse kunstweek ’Kunstmaan’ al omstreden voor dat deze goed en wel was begonnen. Niettemin was de kunstmanifestatie een geslaagd project, zo luidt bijna een jaar later de conclusie...

in een gemeentelijke evaluatie. Maar er komt geen vervolg op de door zes Noordwijkerhoutse kunstenaars en atelier/kunstuitleen Paspartoe. Volgens de evaluatie werd het project goed bezocht, al zijn er geen tellingen bijgehouden. De openingstijden van vier tot zes 's middags waren niet helemaal gelukkig te noemen. Er komt dus geen vervolg omdat de reservepot van kunstuitingen nagenoeg leeg is.

Van de € 15.000,- die er nog over is wordt het vernielde carnavalsbeeld van alle Noordwijkerhoutse en Zilkse carnavalsverenigingen, geschonken door de Keiebijters, opgeknapt en hufterproef gemaakt. Deze stond bij De Schelft en zal nu op een andere plaats in het dorp komen te staan. Het restant van het geld geeft ook nog de ruimte voor een ander kunstwerk in het centrum van het dorp. De evaluatie zal nog in de raad besproken worden in vergadering van 11 september.
Bron: Leidsch Dagblad.

Onthulling beeld van alle carnavalsverenigingen, geschonken door de Keiebijters