Datum: 02-06-2023 - 20:26
04
nov
'18

EHBO-cursus inclusief reanimatie, AED plus kinder-EHBO start op 22 november

De EHBO-Vereniging Noordwijkerhout wil niets liever dan zoveel mogelijk mensen opleiden om Eerste Hulp te kunnen verlenen, als dat nodig is. Dus ook dit seizoen willen we heel graag een opleidingscursus starten, zodat zoveel mogelijk Noordwijkerhouters en Zilkers hulp kunnen bieden aan hun medemensen. Dit kan zijn het verbinden een wond, het begeleiden van iemand die is flauw gevallen tot en met het reanimeren...

van iemand die een hartstilstand heeft gekregen, inclusief het bedienen van de Automatische Externe Defibrillator (AED). Ook komt hierbij de hulp en zorg voor (kleine) kinderen om de hoek kijken. Dus in één enkele cursus EHBO, is het mogelijk om zowel de ‘gewone’ EHBO te leren, als de jeugd-EHBO en de Eerste Hulp bij hartklachten, waarbij levensreddend handelen van heel groot belang kan zijn.

Deze complete cursus EHBO start op donderdag 22 november. De cursus wordt gehouden in ontmoetingscentrum Puyckendam, Pilarenlaan 4 – B – 008 in Noordwijkerhout, gemakkelijk te bereiken vanaf het parkeerterrein van de Vomar in Noordwijkerhout. De kosten hiervoor bedragen 125 Euro totaal, dit is inclusief boek, verbandpakket, koffie of thee en examengeld.

Voor mensen die een aanvullende verzekering hebben, is dit bedrag (veel) lager: Dit kan variëren tot een korting van 75 Euro tot 100 Euro, dus het zeker voordelig om bij uw eigen verzekering even na te vragen hoe goedkoop de opleidingscursus EHBO kan zijn. Voor een bedrag van zo’n 25 Euro is het veelal goed mogelijk om de complete cursus te kunnen voltooien, inclusief alles wat nodig is hiervoor.

De lessen worden gegeven op de donderdagavonden, te starten op 22 november. Alle lessen vangen aan om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur. Halverwege wordt een korte pauze gehouden, waarin u koffie of thee wordt aangeboden.
Het examen zal zijn, naar verwachting op 7 maart 2019.

Via de website (klik hier) kunt u zelf al bekijken of u met uw aanvullende verzekering recht heeft op teruggave, bij het volgen van een EHBO-cursus. Voor meer informatie en/of opgeven: Cindy Wiebes - emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0252 – 377663.

Foto EHBO-Noordwijkerhout