08
nov
'18

Festival 1: Groots fusiefestival voor alle leeftijden.

Op zaterdag 24 en zondag 25 november staat de Schelft in Noordwijkerhout in het teken van FESTIVAL 1. Hiervoor wordt de Schelft omgetoverd tot een waar festivalterrein. Het festival staat in het teken van het verenigingsleven van de nieuwe gemeente groot Noordwijk. Diverse verenigingen en stichtingen uit Noordwijk, de Zilk en Noordwijkerhout verzorgen tijdens dit weekend optredens. Al bij ontvangst zullen er op het terrein voor de Schelft...

verschillende foodtrucks te vinden zijn. Binnen in de Schelft zult u zich wanen op een waar festivalterrein met verschillende tenten. Op het hoofdpodium zullen doorlopend verschillende, geweldige optredens te zien zijn. In de omringende tenten die tevens in de Schelft te vinden zijn, kunt u genieten van kleinere optredens of workshops. Zo kunt u denken aan een tent met ‘Silent disco’ of wordt er een workshop ‘lachyoga’ gegeven. Dit alles kunt u geheel kosteloos beleven.

PROGRAMMA 24 NOVEMBER
De zaterdagmiddag is gereserveerd voor de senioren. Iedereen boven de 65 jaar is welkom om in de grote zaal te genieten van een feestelijk en gevarieerd programma. Zo kunt u o.a. genieten van verschillende koren, orkest en zal Barry Olivier een spetterende goochelshow verzorgen.  Voor deze middag kunt u een kaartje halen bij Vink Multimedia in Noordwijkerhout, Bakkerij Pompe in de Zilk en Reisbureau de Haan in Noordwijk. U bent dan verzekerd van een zitplaats. Vol = vol dus wacht niet te lang.

De zaterdagavond wordt een heerlijke avond waar iedereen (boven de 18 jaar) geweest moet zijn. Het wordt een ouderwets gezellige feestavond. Ook hier kunt u weer genieten van spetterende optredens van verenigingen van de 4 deelgemeenten. Zo kunt u denken aan een Proms-achtig optreden van de Jeanne d’Arc maar ook aan een stuk theater van Theaterhuis Noordwijk.

Ook deze avond zal Barry Olivier een oogverblindend optreden verzorgen. U kunt deelnemen aan een heerlijke dansles. Wilt u de quickstep of Engelse Wals weer eens dansen? Dan is dit uw kans! De avond zal worden afgesloten door de twee bands ‘Nightlife’ en ‘the X-plosions’. Dit wilt u niet missen! Ook dan zullen er kleinere optredens en workshops in de kleinere tenten zijn.

PAALZITTEN
Gedurende het hele weekend bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan het alom bekende ‘paalzitten’. In de Schelft worden 4 palen neergezet, waar bij toerbeurt op gezeten kan worden voor een uur. Hoog boven het publiek, om de zaal goed te kunnen overzien. In totaal is er plek voor 40 paalzitters. Wanneer u hieraan wilt deelnemen, kunt u zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiterlijk 18 november krijgen de gelukkigen meer informatie.

ZONDAG 25 NOVEMBER
De start van zondagmiddag is speciaal gereserveerd voor de kinderen. Vanaf 13.00 uur is er voor de kinderen tot en met groep 5 het grootste Sinterklaasfeest ooit uit de geschiedenis van de nieuwe gemeente te zien. Met optredens van het kinderkoor Sint Victor, de Dansmaarpietjes en de voorstelling “Het Cadeau voor Sinterklaas”. Dit moet je gezien hebben, een echte aanrader voor alle kinderen tot en met groep 5.

Voor de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 wordt door de zwemvereniging Noordwijkerhout een gevarieerd programma georganiseerd in het zwembad (zwemdiploma verplicht).

Wil je naar het grote Sinterklaasfeest of lekker zwemmen? Koop dan een kaartje voor € 2,00. Deze zijn te verkrijgen bij Vink Multimedia in Noordwijkerhout, Bakkerij Pompe in de Zilk en Reisbureau de Haan in Noordwijk. Dan ben je verzekerd van een plekje en je krijgt dan iets te drinken. Voor de ouders is er in verschillende tentjes van alles te beleven. Ook hier geldt vol = vol.

EEN BOSSIE RODE ROZEN
Dat is toch wel de hit waar de zangcarrière van de Noordwijkse ALEX echt mee begonnen is. Deze hit heeft de sympathieke zanger veel naamsbekendheid bezorgd. Alex zal dit geweldige fusiefestival afsluiten waarbij jong en oud van harte is uitgenodigd. Tevens kunt u deze middag in de verschillende foodtrucks en bars genieten van een hapje en een drankje.

Houdt de facebookpagina van Festival 1 in de gaten. Wij hopen u te ontmoeten bij Festival 1.