Datum: 02-06-2023 - 21:46
03
nov
'18

Wereldwinkel Noordwijkerhout viert 25-jarig bestaan met mini-symposium. (foto's)

Wereldwinkel Noordwijkerhout vierde vrijdag 2 november haar 25-jarig bestaan met een mini-symposium over Fairtrade. Vier sprekers gingen in op de vraag: Hoe urgent is Fairtrade wereldwijd? En wat betekent Fairtrade voor Noordwijkerhout en Noordwijk die in 2019 gaan fuseren? Kati Piri, lid van het Europees parlement namens de PvdA, vertelde over de huidige internationale politieke en economische verhoudingen...

en de rol die Fairtrade hierin kan spelen. Henk Zandvliet, voorzitter van de Landelijke vereniging van Fairtrade gemeenten, sprak over de ontwikkelingen in Nederland op het gebied van Fairtrade en de rol van provincies en gemeenten.

Peter D’Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar, ging in op de lage koffieprijzen en de urgentie van Fairtrade in de foodsector. José Verweij-Hoogendijk, van Stichting Vhufuli Art / Gone Arty vertelde over haar ervaringen met de import van Fairtrade kunstnijverheid en cadeauartikelen uit Zuidelijk Afrika.

De sprekers werden afgewisseld met muziek van het trio Biguine Ballade, die Afro Caribische jazz ten gehore bracht. De muzikanten Alain Anglionin (gitaar), Ruud Souhoka (percussie) en Tommie Freke (saxofoon) konden rekenen op een enthousiast publiek. Met dit afwisselende programma was het mini-symposium over Fairtrade in Ontmoetingscentrum Puyckendam een geslaagde bijeenkomst.

Foto's Wereldwinkel Noordwijkerhout.