Datum: 26-09-2023 - 16:57
01
nov
'18

Herinrichting dorpsplein en hof Witte kerk feestelijk opgeleverd. (foto's)

Donderdagmiddag 1 november heeft de officiële openingshandeling plaatsgevonden ter afronding van het project ‘herinrichting dorpsplein’ onderdeel van de nieuwe centrumvisie Noordwijkerhout. De feestelijke openingshandeling werd verricht in de hof van de Witte Kerk bij de hoofdingang van de kerk. Wethouder De Jong en mevrouw Warmerdam, de buurvrouw van de boerderij achter de Witte Kerk, plantte de eerste van de vele bloembollen...

die de komende tijd nog geplant gaan worden en er volgend voorjaar voor moeten gaan zorgen dat de hof volledig in bloei staat. 

In september 2015 is gestart met een nieuwe centrumvisie met uitvoeringsprogramma’s voor het winkelgebied van Noordwijkerhout en dat heeft sindsdien al heel wat stof doen opwaaien voordat eindelijk de kogel door de Witte Kerk was. Het doel was om met elkaar te komen tot een compacter en aantrekkelijker kernwinkelgebied. Hiervoor is een intensief participatietraject gevolgd met belanghebbenden, zoals inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen en pandeigenaren.

Zo werden er tafelgesprekken in De Schelft gehouden, onderzoeken verricht onder het digitaal burgerpanel, bijeenkomsten met werkgroepen en klankbordgroepen gehouden, co-creatiesessies georganiseerd en gingen werkgroepleden “op safari” door het winkelgebied in Noordwijkerhout.

Na dit intensieve participatietraject heeft een stedenbouwkundige alle ideeën voor de herinrichting van het dorpsplein vertaald in een tweetal ontwerpen. Daaruit heeft de gemeenteraad uiteindelijk een keuze gemaakt. Vervolgens is de gemeente aan de slag gegaan met het daadwerkelijk laten uitvoeren van het ontwerp door nieuwe bomen te planten.

Het muurtje te vervangen door een zitmuurtje met een goede fundering en is in de voortuin verharding aangelegd voor evenementen, de hof wordt nog opnieuw ingericht met beplanting, looppaden. Ook is er nieuwe bestrating aangebracht rondom het muurtje en is er verlichting geplaatst in het muurtje om de monumentale Witte Kerk aan te lichten.

Foto's BON