Datum: 01-02-2023 - 10:28
31
okt
'18

Teylingen College Leeuwenhorst gaat internationaal.

College Leeuwenhorst staat bekend om haar culturele profiel, maar sinds een aantal jaren wordt er ook druk gewerkt aan de internationale betrekkingen. Natuurlijk is het mooi en leuk om een trip te maken naar Japan, Noorwegen of China, maar de persoonlijke ontwikkeling staat tijdens deze uitwisselingen voorop. Afgelopen weken zijn een 100-tal leerlingen bezig geweest met een van de internationaliseringsprojecten....

Zo kwamen er leerlingen over vanuit Alicante om hier een plek te krijgen binnen een gastgezin. De leerlingen trokken bijna twee weken met elkaar op om zo een vriendschapsband op te bouwen. Gedurende deze weken waren er ook leerlingen uit Bocholt (Duitsland) op bezoek. De opdrachten en activiteiten die uitgevoerd werden, waren gericht op de wederzijdse afhankelijkheid. Met andere woorden: zonder jouw partner kun je dit niet klaarstomen.

Dit principe ligt ten grondslag aan alle uitwisselingen die in de afgelopen jaren tot stand zijn gekomen. In de afgelopen weken zijn er leerlingen vertrokken richting China, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk en Japan. De leerlingen uit de vierde klassen van havo en vwo krijgen de kans om door middel van deze uitwisselingen aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken én daarnaast een zeer mooie ervaring op te doen.

Ook is het de buitenlandse pers niet onopgevallen gebleven. In meerdere lokale nieuwsbladen zijn de leerlingen van het College Leeuwenhorst opgedoken. Zo stond er een uitgebreid artikel in een Frans nieuwsblad en verschenen er leerlingen in een Japanse krant.

Foto's PR.