Datum: 21-03-2023 - 11:53
18
okt
'18

Corso heeft ook een bollenplantmoment.

In navolging van de nationale bollenplantweek heeft ook het Bloemencorso van de Bollenstreek zijn bollenplantmoment. Afgelopen week hebben de corsobestuursleden de eerste hyacinten geplant voor het komende corso. “Het Bloemencorso van de Bollenstreek is uniek” zegt corsovoorzitter Willem Heemskerk. “Het is het enige corso in de wereld dat is opgebouwd met hyacinten en andere bolbloemen....

Met het planten van de eerste hyacinten voor het komende corso op het land van VOF J Heemskerk uit De Zilk aan de 1e Loosterweg in Hillegom vestigen we daar graag de aandacht op. We deden dit natuurlijk niet zo snel zo snel als Loonbedrijf Gebroeders De Groot, maar het geeft wel aan dat vanaf nu overal in de streek hard wordt gewerkt om alle bollen tijdig te planten. Ieder voorjaar, al vele corso edities lang, kunnen we rekenen op de kwekers die de hyacinten en andere bolbloemen beschikbaar stellen voor het Bloemencorso van de Bollenstreek.”

Vroege corsodatum
Voor het corsobestuur en de vele honderden vrijwilligers wordt het komende Bloemencorso overigens wel een grote uitdaging. Corsozaterdag valt namelijk op 13 april 2019 vanwege Pasen en Koningsdag in de daarop volgende weken. Met zo’n vroege corsodatum is het natuurlijk extra spannend of er voldoende bloemen zijn, maar tot nu toe heeft zich dat altijd opgelost.

Corso 2019
De 72ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft het thema Changing World. De praalwagens zijn hierop geïnspireerd. Het verlichte corso rijdt op vrijdagavond 12 april in Noordwijkerhout. Op corsozaterdag 13 april rijdt het corso zijn meer dan 40 km lange tocht van Noordwijk naar Haarlem.