Datum: 06-06-2023 - 10:49
16
okt
'18

Leerlingen Mavo 3 Leeuwenhorst maken kennis met Green Unplugged.

Onder de naam: Green Unplugged maken de jongeren kennis met de veelomvattende wereld van de tuinbouw en het groenonderwijs. Want, achter een tomaat, een appel en een bos rozen zit een hele wereld. Een wereld die leeft en overal vertakkingen heeft. Ook waar de jongeren die niet verwachten, zoals bij duurzame energie, gezondheid, innovatie, economische kracht, internationale handel...

voeding, voedselveiligheid en techniek. Oer-Hollands, met een internationale reputatie. De leerlingen zijn op bedrijfsbezoek geweest bij Vianen (veilingterrein Rijnsburg) om deze wereld zelf te leren kennen. Ter plekke en op locatie. Dit alles onder begeleiding van 3 docenten, kregen de leerlingen afgelopen donderdag 4 oktober eerst een korte uitleg over Vianen im- en export. Zij importeren bloemen en planten en verhandelen dat naar binnen en buitenland. De rondleiding maakte dat helemaal duidelijk. 

Daarna een workshop, gegeven door een docent international business van het MBO Wellant uit Amsterdam (zuidas), over de banaan. Hoe komt de banaan uiteindelijk in Nederland, langs welke wegen gaat dit product en wat komt hier allemaal voor kijken.

En de tweede workshop door een ondernemer die nadat ze gewerkt heeft in een bloemenwinkel, een eigen bedrijf heeft opgezet om grote evenementen in binnen en buitenland te voorzien van bloemdecoraties. Zij gaf een workshop bloemschikken. 

Na afloop kregen de leerlingen een Goodie bag mee naar huis en natuurlijk het bloemstukje.

Foto's PR.