Datum: 26-03-2023 - 13:27
15
okt
'18

Festival 1: 24 en 25 november groots fusiefestival Groot Noordwijk.

Op zaterdag 24 en zondag 25 november wordt er een groot festival georganiseerd in de Schelft in Noordwijkerhout genaamd Festival 1. Hiervoor zal de Schelft omgetoverd worden tot een waar festivalterrein. Het festival staat in het teken van het verenigingsleven van de nieuwe gemeente groot Noordwijk. Diverse verenigingen en stichtingen uit Noordwijk, de Zilk en Noordwijkerhout...

verzorgen tijdens dit weekend optredens. Er wordt hard gewerkt aan een gevarieerd programma. Tevens zal u op het terrein voor de Schelft verschillende foodtrucks vinden. Wij zullen u hiervoor in de lokale media op de hoogte houden.

PROGRAMMA 24 NOVEMBER
De zaterdagmiddag is gereserveerd voor de senioren. Iedereen boven de 65 jaar is welkom om in de grote zaal te genieten van een feestelijk en gevarieerd programma. Zo kunt u o.a. genieten van verschillende koren, orkest en zal Barry Olivier een spetterende goochelshow verzorgen. 

De zaterdagavond wordt een heerlijke avond waar iedereen (boven de 18 jaar) geweest moet zijn. Ook hier kunt u weer genieten van spetterende optredens van verenigingen van de 4 deelgemeenten. Zo kunt u denken aan een Proms-achtig optreden van muziekvereniging de Jeanne d’Arc maar ook aan een stuk theater van Zeep aan Zee.

Ook deze avond zal Barry Olivier een oogverblindend optreden verzorgen. De avond zal worden afgesloten door de twee bands ‘Nightlife’ en ‘the Explosions’. Dit wilt u niet missen!

AVONDVIERDAAGSE
De ‘Avondvierdaagse Noordwijkerhout’ ontbreekt niet tijdens Festival 1. Zij organiseren op zondagmorgen 25 november een wandeling voor alle basisschoolkinderen uit Noordwijkerhout, de Zilk en Noordwijk. De start en finish locatie is bij sporthal de Schelft. We starten om 11.45 uur en om 13.00 uur zal iedereen weer terug zijn.

GROOT SINTERKLAASFEEST
Voor de kinderen tot en met groep 5, is aansluitend het grootste Sinterklaasfeest ooit uit de geschiedenis van de nieuwe gemeente te zien. Met optredens van het kinderkoor Sint Victor, de Dansmaarpietjes en de voorstelling “Het Cadeau voor Sinterklaas”. Dit moet je gezien hebben, een echte aanrader voor alle kinderen tot en met groep 5.

ZWEMMEN
Voor de groepen 6, 7 en 8 wordt door de zwemvereniging Noordwijkerhout een gevarieerd programma georganiseerd in het zwembad (zwemdiploma verplicht).

Wil je meelopen, naar het grote Sinterklaasfeest of lekker zwemmen? Koop dan een kaartje voor € 2,00. Deze zijn vanaf 1 november te verkrijgen bij Vink Multimedia in Noordwijkerhout, Bakkerij Pompe in de Zilk en Reisbureau de Haan in Noordwijk. Dan ben je verzekerd van een plekje en je krijgt iets te drinken.

Wil je niet meelopen maar wel naar het vervolgprogramma dat om 13.00 uur begint, koop dan ook een kaartje. Voor de ouders is in verschillende tentjes van alles te beleven. Vol = vol, dus wacht niet te lang.

Houdt de facebookpagina van Festival 1 in de gaten. Wij hopen u te ontmoeten bij Festival 1.