Datum: 08-06-2023 - 23:45
14
okt
'18

Leerlingen Teylingen College Leeuwenhorst bezoeken Hirado Japan. (verslag 1 + foto's)

De delegatie die op bezoek is in Hirado is vrijdagavond om 23 uur in Hirado aangekomen. Na een reis van 21 uur kwam de delegatie aan en werd ontvangen in de hal van het gemeentehuis van Hirado. Omdat de reis lang was geweest werden de studenten direct voorgesteld aan hun gastfamilie en daarna meegenomen naar het huis. Spannend was dit wel. De volgende ochtend....

werd verzameld op het eiland Ikitsuki waar een de Nederlandse delegatie een bijzondere ontvangst wachtte. Op het eiland werd een speciale wandeltocht georganiseerd van 8 kilometer. Heel speciaal was dat de groepen klaarstonden in nette rijen. De Nederlanders met Noordwijkerhout vermeld op hun vlag.

Er werden 4 toespraken gehouden en daarna mochten de Nederlanders het officiële startteken geven. De wandeltocht voerde over de heuvels van het eiland met soms prachtige vergezichten over de baai. Het was ook een goede manier om al wandelend kennis te maken met de Japanse leerlingen.

In de middag werd de eerste Japanse maaltijd genuttigd. die door de gastouders was bereid. Daarna volgde de “National presentations” die een speelse weergave zijn van onderdelen in de Nederlandse cultuur, zoals voeding, het dagelijks leven en eten. De Japanse leerlingen hadden cultuur aspecten als belangrijk punt en de feesten die gehouden worden in Hirado. Daarna was het ijs definitief gebroken en werden er diverse spellen gespeeld, gezongen en gedanst. 

De avond werd afgesloten met het gezamenlijk bereiden van de avondmaaltijd en daarbij het maken van een 5 meter lange sushi rol. De zondag wordt doorgebracht in de gastgezinnen en maandag begint het schoolprogramma.

Tekst en foto's Bart de Haas.

Klik hier voor het eerste Hirado 2018 item met de voorbereiding.