Datum: 01-06-2023 - 11:32
10
okt
'18

Leerlingen Leeuwenhorst brengen spetterende musical Shrek. (foto's)

De afgelopen week hebben leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst, vijf prachtige voorstellingen op de planken gezet van de bekende musical SHREK. De Musical die gebaseerd is op de gelijknamige film. Acht maanden is er enthousiast aan de voorstelling gewerkt en het resultaat mocht er zijn. De mooie acteerprestaties, de goede solisten, verrassende dansen en de ontelbare...

prachtige kostuums maakten het een genot om naar te kijken.

De musical gaat over de groene Oger, Shrek (Casper Merks), die alleen leeft in zijn moeras. Op een dag ziet hij ineens allerlei sprookjesfiguren in zijn gebied. Ze zijn gestuurd door ‘Lord Farquaad’(Tijmen Westgeest), een kleine, gemene prins die hen heeft weggestuurd uit zijn thuishaven ‘Duloc’.

Shrek gaat verhaal halen en onderweg ontmoet hij de hysterische ezel, ‘Donkey’(Daantje van der Poel). Samen krijgen zij de opdracht om een prinses, genaamd Fiona(Marilou Ruigrok) te redden uit de hoge torenkamer die bewaakt wordt door een draak (Babette Dobbe).

Alle leerlingen bleken over veel acteer- en zangtalent te beschikken. Ook de nieuwe brugklasleerlingen die begin dit schooljaar zijn aangehaakt hebben het fantastisch gedaan! Het in grote getale aanwezige publiek, bijna alle voorstellingen waren tot de nok toe uitverkocht, reageerde met veel enthousiasme en waardering. 

Zang: Pauline van Eeden, Regie: Hans Hollander. Foto's: Richard van Egmond.