Datum: 08-02-2023 - 19:06
06
okt
'18

Succesvolle Peutermarkt in de bibliotheek Noordwijkerhout. (foto´s)

Op zaterdag 6 oktober was de jaarlijkse Peutermarkt in de bibliotheek van Noordwijkerhout met een flink aantal bezoekers weer een druk bezochte activiteit. In samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG Noordwijkerhout) en Bibliotheek Bollenstreek werd de Peutermarkt alweer voor het 4e jaar georganiseerd tijdens de Week van de Opvoeding. De gehele ochtend konden ouders met hun peuters...

 

of belangstellenden vrijblijvend kennis maken met alle organisaties in Noordwijkerhout die iets bieden voor de peuterdoelgroep. Elke organisatie toonde zijn activiteiten- en/of dienstenaanbod en beantwoorde vragen van de bezoekers. Voor de peuters waren er veel verschillende activiteiten, zodat ze lekker bezig konden zijn.

Ze konden knutselen, verkeerstuin rijden, gymmen bij GIOS, hengelen, blikken gooien, gymmen, werd er voorgelezen en konden de kinderen een foto laten maken en deze werd dan geplaatst op cover van hun favoriete kinderboek. Het was een geslaagde markt voor de peuters, ouders en andere belangstellenden en de organisatie terugkijken op een zeer succesvolle ochtend.

De deelnemers waren: Optisport De Schelft, Kinderopvang Smallsteps-Duinrakkers, Kinderopvang De Palmboom, Gymnastiekvereniging Noordwijkerhout GIOS, Centrum Jeugd en Gezin Noordwijkerhout, Bibliotheek Noordwijkerhout, Mam in Balance, SKOL Kinderopvang, 

Activiteiten tijdens de kinderboekenweek in de bibliotheek:

Van 3 t/m 14 oktober 'Op de cover van jouw favoriete boek'.

Voor iedereen die het leuk vindt om zelf eens op de omslag van een boek te staan! Meedoen is eenvoudig. Iedereen kan tijdens openingstijden gratis de fotografiehoek in de Bibliotheek bezoeken en een boek kiezen uit een lijst van ruim 50 titels. Medewerkers van de Bibliotheek zorgen er voor dat jouw persoonlijke cover in je mailbox komt.

Vrijdag 12 oktober om 16.00 uur 'Silent disco: Het Pratende Boek'.

Lieve Lieven is een feestelijke mee-doe-voorstelling voor kinderen en hun ouders. Theatermaker Daniel van den Broeke maakte deze voorstelling speciaal voor de Kinderboekenweek 2018. Lieve Lieven weet heel goed hoe je vriendjes moet maken. Zij neemt bezoekers van de silent disco met behulp van speciale koptelefoons mee in een fantastisch verhaal. Het is een avontuur over vriendschap van A tot Z.

Open het boek, stap in de fantasie en beleef het leesavontuur waarin iedereen zelf de hoofdrolspeler is. Deze voorstelling past het beste bij kinderen van groep 3 tot en met 6 van de basisschool. Kaarten kosten € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet-leden. De kaarten zijn te bestellen via www.bibliotheekbollenstreek.nl of in de Bibliotheek.

Foto's BON.